רוצה להבין דבר כלשהו

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

16/11/2011 | 22:12 | מאת: דליה

שלום, אני נמצאת בחברת זוגות חברים , אנו בני חמישים +-. ותמיד יש את המקרים האלו שאדם X ספציפי מעצבן בכל דבר שעושה או אומר או עצם נוכחותו או מתנהג, או מגיב, באופן שמקפיץ מרגיז ומחמם אדם Y , גם הוא ספציפי. אחדד, מה בהתנהגות של מישהו גורם למישהו אחר ויברציות שליליות. על מה ולמה ? תודה

22/11/2011 | 23:01 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, אני חייבת להודות שאני לא כל כך מבינה מה את שואלת, זה מאוד כללי ורחב, וכל מקרה הרי לגופו. אינטרארציות שליליות תמיד קיימות בין בני אדם, למה בנסיבות מסוימות ולא באחרות, זה תלוי. הביאי דוגמא ספציפית ויהיה לי קל יותר להתייחס.

24/11/2011 | 14:41 | מאת: דליה

שתי נשים במקום עבודתי. אחת מהן פשוט מטריפה אותי.ניקרא לה Xכל מה שהשניה Y חושבת או אומרת או עשה או ממש סתם מדברת, X מתעצבנת ושוללת באופן אוטומטי. כשאני שואלת אותה למה היא מרגישה אליה כזאת אנטי בכל דבר , היא לא יודעת להצביע. ואני ככה מהצד בעצם לא מבינה כיוון שלאותה X יש זיכרון כ"כ סלקטיבי, וגם לה ברוך השם לא חסרים "צדדים שחורים" שלא פעם אני מבחינה וניזכרת שבעצם הרבה מאוד פעמים היא עושה ומתנהגת בדיוק באותו אופן. דרך אגב אני דווקא לא רואה ש-Y היא עד כד כך מרגיזה . לפחות אותי היא לא מרגיזה. לכן, השאלה שלי, אני ניתקלת הרבה פעמים באנשים שיש להם אנטי אוטומט כלפי מישהו מסוים למרות שאותו מסוים לא מרגיז בהתנהלותו אנשים אחרים . מקווה שהצלחתי להעביר את השאלה. תודה על הסבלנות.

מנהל פורום משפחה וזוגיות