בזבזנות יתר

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

13/11/2011 | 13:38 | מאת: סיגל

שלום אני פונה אלייך בעניין בני שהוא רווק בן 34,מבזבז כסף בלי לעשות חשבון, כל הזמן הוא במינוס,לווה כספים גם בשוק האפור, לא פעם הוא מגיע למצב שאין לו אוכל לאכול,הוא חי את הרגע ולא חושב על המחר, היתה תקופה שהחלטתי להפסיק לתמוך בו כי חשבתי שאולי הוא מסתמך עלי שאני יוציא אותו מהבוץ ובמקום לעזור לו אני פשוט גורמת לו יותר עוול אבל כאשר הוא מגיע לשוק האפור אני נתקפת חרדה ונישברת, חייבת לציין שהבן עובד בתור עצמאי,יש לו תקופות טובות ותקופות גרועות ובתקופה הטובה הוא בכלל לא חוסך, מבזבז בלי לעשות חשבון, חייבת לציין גם שהוא נוסע ברכב יוקרתי, גר בשכירות ולאחרונה פתח גם משרד מפואר. אני אלמנה, מרגישה שכל העול והאחריות מוטלות על כתפיי, אני מרגישה שהוא לאט לאט מרושש וממותת אותי, אני מיואשת לגמרי , לא יודעת מה לעשות , בבקשה עזרו לי תודה מראש,,,סיגל

22/11/2011 | 22:58 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, אני בהחלט מבינה את התחושה הקשה, ואני חושבת שאת צודקת בתחושותייך שאם הדברים ימשיכו כך את תתרוששי ובנך לא יפסיק להסתבך, כך שכרגע העובדה שאת נכנעת לו כל פעם מחדש אינה תורמת ליציאה מהדפוס האומלל הזה. אני לא יודעת במה בנך מסובך, אבל לפי תיאורך את אורח חייו התנודתי, יתכן אפילו שמדובר בהימורים. אני מבינה את הדאגה לבנך בגלל השוק האפור, אבל הנתינה שלך לא עוזרת כי הוא רק ממשיך להסתבך. עם כל הקושי, עלייך לשים גבול. יתכן שבנך ימשיך להסתבך גם אם תשימי גבול, אבל לפחות לא תתמוטטי את. אם קשה לך פני ליעוץ מקצועי בעניין זה, הנושא נראה לי מספיק חשוב.

מנהל פורום משפחה וזוגיות