חמתי

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

12/11/2011 | 10:26 | מאת: יואל

שלום. חמתי אלמנה בת 70 משום מה צמודה אלינו בצורה כזו שלאן שאנחנו הולכים היא איתנו , בימי שישי אנחנו אוכלים אצלה . בזמן האחרון נכנסתי איתה לכל מיני אימותים בגלל תמיכה חד צדדית ביני ובין אשתי , היא מתערבת ודעתה מנוגדת לדעתי והיא מתעלמת מהמציאות ותומכת בגישה חד צדדית . איך אני מוריד היום לאחר שנים כה רבות את המינון כאשר אשתי כמובן לא בקטע הזה איתי . הכוונה לרדת במינון של הארוחות בימי שישי ושבת אצלה ויציאה משותפת יחד איתנו . אני חושב שמגיע לנו כזוג גם מעט פרטיות , לא ? הבעיה הקשה שהצמידות הזו לחמה והמידע של מה שקורה אצלנו כזוג ובבית היא יודעת ומיעצת היא שנים והיום אינני יודע איך להקטין את המינון מבלי להכנס לאימות עם אישתי . תודה

22/11/2011 | 22:54 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, יתכן שאין דרך לפתוח נושא כזה רגיש מבלי לייצר עימות מסוים, תצטרך לקחת את הסיכון אם זה חשוב לך. בנוסף, אם ידועה לך הרגישות בעניין, נסה לדבר איתה בעדינות, מבלי לפגוע באמה ובקשר שלה איתה ומבלי להשמיץ. נסה להיות חיובי במקום שלילי, כלומר למשל להדגיש את רצונך בהתקרבות לאשתך ובזמן פרטי איתה, ופחות לתאר את הצמידות הדביקה של חמתה.

מנהל פורום משפחה וזוגיות