לא רוצה לראות את ההורים שלי

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

11/10/2011 | 12:54 | מאת: מור

כבר מחילת הקשר שלנו היה לנו בעיות עם ההורים וזה ממש משפיע על הקשר שלנו. בהתחלה הוא היה באמת חמוד ולא היה לא אכפת לראות את ההורים שלי אבל אז הוא גילה מי הם והוא לא מסוגל בכלל לראות אותם עכשיו. אוקי אני מודה ההורים שלי לא הכי בסדר בעולם ואין לנו משפחה חמה במיוחד בבית. אני בעצמי לא סובלת אותם ואני מבינה בדיוק למה הוא לא אוהב אותם. אבל זה יוצר בעיה שהוא לא מסוגל להיכנס אלי נורמלי לבית אלא רק שהם לא נמצאים או בסתר בלי שהם רואים. הוא אומר לי שהוא לא מוכן ליהיות בנוכחותם בכלל ושהוא לא סובל איך שהם מדברים אלי לידו. היה להם גם היסטוריה לא ממש טובה שאבא שלי לא סבל אותו ודיבר עליו לא יפה וגם אמא שלי. אבל ממש לא יפה. לא משהו אישי אלא בגלל שיש לי חבר והם לא רצו. הוא ממש נעלב מהם והוא לא מרגיש בנוחות ליהיות לידם ועוד בגלל הרבה דברים מביכים במיוחד. אני מבינה מאיפה זה בא האי נוחות לא ליהיות לידם. אני בעצמי לא מסוגלת ליהיות לידם. אבל זה ממש מפריע לקשר שלנו. אנחנו לא יכולים להיפגש נורמלי, אני תמיד צריכה להסתיר אותו. חשוב לציין שגם חבר שלי הקודם לא רוצה לראות את ההורים שלי. ועוד מלא ידידים שלי ואף חברות שלי. יש משהו שממש מרחיק אנשים מהבית שלי. וכל העניין הזה מציק לי כי אני רוצה חיי זוגיות נורמלים וזה ממש מדכא אותי שאפילו שלום הוא לא מסוגל להגיד להם. רבנו על זה הרבה ובסוף ויתרתי לו. אבל זה עדיין מציק לי העניין הזה. שלא תחשבי שהוא נגד לראות הורים וזה. הוא כן ראה אותם ודיבר איתם והוא הכי סבבה בעולם עם זה. אבל עם ההורים שלי הוא פשוט לא מסתדר. האם כדי להמשיך את זה ככה עד שנעבור לגור ביחד? או להתחיל לעשות משהו בעניין ולנסות איכשהו לשכנע אותו להגיד להם רק שלום שהוא נכנס הביתה. הרי מה יהיה בעתיד לא? נוכל להתחמק מהם לנצח. או שאולי השתנו דברים כי אני יהיה כבר גדולה. יש לי בעיות במשפחה גם עם אין לי וגם עם יש לי חבר. אני לא חושבת שאת המצב בבית אפשר ממש לשנות. קיצר אני באמת לא יודעת מה לעשות בעניין אני גם מרגישה שאני מוותרת לו ולא חזקה. אבל אולי בעניין הזה זה בסדר לוותר? אני מאוד מבולבלת ומדוכאת. מה יהיה בעתיד אני מפחדת שזה יהיה הסוף של הזוגיות שלנו כי יגיע הזמן שכן נצתרך ליהיות איתם איכשהו בקשר. ילדים משפחה חתונה. אולי אני ממהרת אבל אני פשוט לא רוצה להיפגע. אני אוהבת אותו והוא באמת בחור נפלא ואני רואה תעתיד שלנו ביחד. אבל משפחה זה משהו גם חשוב בזוגיות וזה חלק מהחבילה. מה עושים????

26/10/2011 | 21:52 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום מור, אני מבינה את הקושי עכשיו בלנהל צערכת יחסים תקינה ונורמלית עם החבר שלך. חבל שההורים שלך מקשים עלייך כל כך לקדם את האושר שלך. אני חושבת שאם זה המצב ממילא עם ההורים שלך, אולי כדאי להניח לחבר שלך ולא להכריח אותו לברך אותם לשלום. גם ככה אתם נפגשים בסתר אז כמה כבר יוצא לו לראות אותם? נראה לי שזו מריבה מיותרת, ושממילא לא תהיה תועלת רבה בלשכנה אותו לדבר איתם. אני מאמינה שזה לא יהיה כך לנצח. אם תאבקי מספיק על האושר שלך והאהבה שלך לבסוף לא תהיה להורים ברירה והם יאלצו לקבל אותו, כך שלא הייתי חרדה מידיי במקומך לגבי העתיד. מניסיוני, הרבה הורים שלא רצו חבר זה או אחד, בסוף הפכו אותו לחתן האהוב עליהם. אז אל תתייאשי והמשיכי להילחם עם העצמאות שלך ועל מה שחשוב לך!

מנהל פורום משפחה וזוגיות