בעיית אמון

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

06/09/2011 | 17:58 | מאת: מירי

שלום רב , אני בחורה בת 32 בקשר זוגי קרוב ל-5 חודשים עם גבר בן 36 . הקשר רציני , אנחנו זוג דתי וכבר מדברים על אופציה של חיים משותפים . לפני כחודשיים כשהוא שהה אצלי הוא שכח את הפייסבוק שלו פתוח ויצא . לתדהמתי גיליתי פלירטוטים אינסופיים שלו עם בנות , כאלו שנשארו כנראה רק במסגרת הפייס אבל עדיין הזדעזעתי לראות כיצד הוא פונה ומחמיא לכל מיני בחורות זרות , עימתתי אותו עם העניין היתה סצינה גדולה , בכיתי , נפגעתי מאד והוא הגיב בתחילה בהלם , אמר שזה שטויות שזה רק ברשת האינטרנטית ואין לזה שום משמעות . הוא לא עשה עם זה כלום וזו פשוט צורת דיבור ברשת . לאחר שהבטיח לא לעשות זאת שוב (למרות שהוא לא הבין על מה הסיפור הגדול באותה עת...) ואחר כחודש אותו מקרה חזר על עצמו , שוב הפייס נשכח אצלי פתוח וגיליתי בעיקר מחיקות של כל מיני שיחות ושוב פלירטוטים כאלה ואחרים . חיכיתי שיגיע אליי אמרתי לו שזה קרה שוב ושאני לא רואה דרך להמשיך את הקשר כי אין לי יותר אמון בו . הוא סרב ללכת , לא הרפה ממני , לא הפסיק לחבק , בכה , אמר שהוא אוהב רק אותי וזה הכל סתם ושעכשיו הוא באמת מבין עד כמה נפגעתי והוא לא מוכן לוותר על הקשר וכו' וכו' סלחתי לו שוב , יותר נכון על פניו סלחתי . מאז עבר כחודש , כל פעם שאני רואה שהוא בפייס זה גורם מריבה אם זה כשאני מזכירה לו את מה שעשה ואם אני "תופשת טרמפ" על דברים אחרים , אני לא מסוגלת להאמין בו . אחרי מה שראיתי קשה לי להאמין שהוא הפסיק לחלוטין זה הרגיש כמו התמכרות וזה לא דבר שנגמלים ממנו ביום . העניין הוא שבאופן טבעי ההתנהגות שלי די הורסת את הקשר והוא כל הזמן אומר שאם לא אאמין בו יהיה לו קשה מאד להמשיך , זה גורר עימותים חוזרים , ואני לא מצליחה להתגבר על התחושה הזו שהוא ממשיך להתנהג כך מאחוריי גבי . איך יוצאים מהפלונטר הזה? תודה מראש...

13/09/2011 | 23:08 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, אני חושבת שצריך לטפל במה שקרה ביניכם כפי שמטפלים במשבר אמון על רקע בגידה של אחד מבני הזוג. נכון שזו לא בגידה ממש, אבל האופן שבו את מגיבה לדברים הוא כאילו נבגדת ממש ואמונך נפגע מאוד, ואני גם יכולה להבין מדוע. עכשיו צריך לשקם את מערכת היחסים הזו נוכח מה שקרה ולבנות את האמון מחדש. יכול להיות שלא תוכלי להניח לדברים מבלי שתהיה איזו התערבות מקצועית. לדעתי שווה להם ללכת לטיפול קצר טווח שמטרתו תהיה שיקום היחסים לאחר משבר האמון. נשמע שזו הדרך הטובה ביותר לנסות לצאת מהפלונטר. אחרי שתנסו את זה תוכלו לדעת באמת האם אפשרי להניח למה שקרה בצד ולצעוד לדרך משותפת.

מנהל פורום משפחה וזוגיות