בעיה מטרידה !

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

16/08/2011 | 23:24 | מאת: רחל

שלום ענבל, יש לי שלושה ילדים. שני מתבגרים וילדה צעירה יותר. שנים רבות שאני מרגישה שאמא שלי, שאותה אני מאוד אוהבת, מתייחסת באופן שונה לילדים שלי. לשניים היא מתייחסת בדאגה ובאהבה רבה ולאחד היחס הוא פושר .... הוא גם חש בזה, לצערי ! דיברתי איתה כבר כמה פעמים על הנושא, אבל היא בשלה - מה פתאום, זה לא נכון וכדומה. מה לדעתך אני צריכה לעשות ? זה מאוד כואב לי, רק ביומיים האחרונים מצאתי עצמי ממש בוכה מכאב וחסרת אונים. תודה על עזרתך.

22/08/2011 | 23:53 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום רחל, אני מבינה את הכאב שלך, וודאי לא היית רוצה שאף אחד מילדייך יהיה מקופח ע"י אמך. יתכן שההקשר שבתוכו התפתח הקיפוח הזה מורכב יותר ואולי יש לו סיבות שאת ואמך לא מודעות אליהן. כך או כך, כל עוד אמך אינה מסוגלת לפתח דיאלוג בעניין, נראה לי שחבל על המאמץ שלך. "לא כל האצבעות שוות", כפי שאת וודאי יודעת, ויתכן שמסיבה כלשהי לאמך קשה יותר עם אחד מבנייך. אולי עלייך לקבל את הדברים כפי שהם ולהשתדל לא לעשות מכך דרמה גדולה, כי אז רגשות הקיפוח של בנך רק יעמיקו, הוא יחזיר לה יחס עוין, ומכאן ואילך יתכן שהבעיה תעמיק. נסי להניח לזה, עד כמה שתוכלי, אמרת כבר את הדברים לאמך. היא תעשה עם זה מה שהיא יכולה ולא מעבר.

מנהל פורום משפחה וזוגיות