עזרה

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

11/08/2011 | 20:02 | מאת: צביה

שלום. יש לי בת נשואה +1 . לצערי בעלה שולט בה היטב וקובע כל דבר בבית ובתי נכנעת לכל רצונו (היא בגדול סמרטוט) . כשלש שנים הם גרים בדירה שכורה , לא מרוויחים הרבה ולא מסוגלים להגיע לדירה משלהם ., גם היום הם לא סוגרים את החודש ללא חובות . לאחרונה הגיע בעלה והציע לקנות שטח חקלאי ששוחרר לבניה ולבנות עליו בית כך שהעלות המתוכננת תהיה כ-1 מליון שקל וסכום כזה הוא לוחץ על בתי שיקחו משכנתא . ההורים משני הצדדים עובדים בשכר ממוצע ולא מסוגלים לעזור בסכומים כה גבוהיים . לדעתי וזאת אמרתי לבתי וגם לחתני הם לא מסוגלים לעמוד בהחזרים כאלה והם יכנסו לחוובות שעדיף להם לקנות דירה קטנה ולא להכנס לכאלה חובות שלא יהיו מסוגלים להחזיר . מאחר וחתני ממרר לבתי את החיים בנושא ולא יורד מהרעיון של קניית שטח ובניה עליו ושולח אותה כל יום לדרוש כספים מאיתנו אני שואלת מה עלי לעשות . אין בידי סכומים כה גבוהיים לעזור להם וגם אם אקח חובות על מנת לעזור להם נראה לי כי אני זורקת את הכספים בגלל חובות שהם יכנסו בעתיד ויפסידו את הכול . מה לדעתך עלי לעשות , להתערב בשיחה עם חתני , כי הוא אותנו לא מערב בתוכניות שלו ורק דורש שבתי תביא כסף מאיתנו וזה בלחץ , באיומים ובמריבות . בנוסף חיי הזוגיות שלהם אינם חמים והם רבים כל הזמן , חתני מדבר אל בתי בצורה לא יפה , פוגע בה , מתיחס אליה בגסות וגם חיי המין שלהם על הפנים . תודה צביה

15/08/2011 | 22:45 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום צביה, יש תחושה שאת מעורבת (או מתערבת) יותר מידי בחיים של בתך. אני מבינה שאת דואגת ובסך הכל רוצה בטובתה, אבל נשמע שבתך כבר ילדה גדולה ושלא ממש תוכלי להשפיע באופן שאת רוצה על חייה. היא את בחירותיה עושה, ולטוב ולרע, זהו הבן זוג שבחרה. אם יש לך מערכת יחסים קרובה איתה, את יכולה בהחלט לשמוע אותה ולייעץ לה, אבל נשמע לי שאת נכנסת ביניהם קצת יותר מידי וזה כנראה עושה לא לך טוב ולא להם. עניינית לגבי עניין הקרקע, אם אינך יכולה או מעוניינת להלוות להם את הכסף, פשוט אל תעשי זאת.הם בטח לא יסחטו ממך את הכסף באיומים, לא? הבהירי מהם הגבולות שלך, והם יצטרכו להסתדר לבד, אולי אפילו לא להוציא את העסקה הזו אל הפועל. אני לא חושבת שבעלה של בתך כועס עליה בגלל שאינך נותנת את הכסף, הרי אין לו דרך לשלוט בהחלטותייך. כנראה יש סיבות אחרות לקשר הבעייתי בינהם, כפי שתיארת. אני מקווה בשביל בתך שתשכיל לעשות את ההחלטות והבחירות הנכונות, ובשבילך שתוכלי לאפשר לה לעשות זאת עם יותר חופש.

מנהל פורום משפחה וזוגיות