גירושים

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

10/08/2011 | 14:03 | מאת: סיגל

כיצד לספר לילד בן 5 על גירושים של דודים... גיסי וגיסתי מתגרשים, כיצד לומר לו שהוא לא יהיה יותר איתנו בימי שישי וחגים? הוא כבר שאל מספר פעמים איפה הוא ואמרתי שבעבודה... תודה.

15/08/2011 | 22:35 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, מדוע להסתיר מידע כזה מילד בן 5? אני לא רואה שום סיבה לעשות כן, הרי לא תוכלי לשמור עליו לעד מפני המפגש עם כל דבר שלילי. את צריכה פשוט לספר לילד, ולא למשוך זאת עוד. ילד בן 5 כבר מסוגל להבין את הרעיון של זוג שמתגרש, גם אם באופן חלקי וגולמי, אולי הוא אפילו כבר שמע על כך בגן, ואם לא, וודאי ישמע על כך בקרוב. עדיף שתכיני אותו את. הוא וודאי יהיה עצוב, ואת זה לא תוכלי למנוע, אבל הוא יוכל לאט לאט להתגבר ולהתרגל למציאות החדשה. הסבירי לו בפשטות והיי מוכנה לענות על שאלות. ראי תשובתי מתחת בנושא דומה.

מנהל פורום משפחה וזוגיות