איך ומתי לספר לילדים שמתגרשים?

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

09/08/2011 | 19:42 | מאת: בהליכים

שלום רב. אנחנו בהליכי גירושים מתקדמים,וכבר שכרתי דירה אליה אוכל לעבור בעוד שבוע. איך ומתי עושים את השיחה לילדים?

15/08/2011 | 22:26 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, מהתיאור שלך נשמע שעכשיו זה זמן טוב לספר לילדים. לא כתבת באיזה גילאים הילדים ומה צפוי מבחינת הסדרי הראיה. באופן כללי, עד כמה שזה מתאפשר, רצוי שתשבו שניכם מול הילדים ותספרו להם. הסבירו בשפה שתהיה מובנת, מתאימה לגיל, רגישה וסבלנית. היו מוכנים לענות על כל שאלה, היו בטוחים להדגיש שהגירושים אינם קשורים לאהבה שלכם לילדים ואליהם, ושלא באו בשום אופן בגללם. היו ברורים, הסבירו מה צפוי מעתה, איפה תתגורר אתה, בלי להיכנס יותר מידיי לפרטים, אלא אכן הם שואלים. המשימה הזו לא פשוטה, ואין מתכון אחד שמתאים לכל המשפחות ולכל הילדים. ככל האצבע הוא רגישות ובהירות בהסבר, בלי סתירות פנימיות בין גרסאות, והמון אמפתיה, הבנה וסבלנות. בהצלחה

מנהל פורום משפחה וזוגיות