מפסיקה לדבר בזמן ריב

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

30/07/2011 | 21:19 | מאת: ח'

שלום וברכה, אנחנו זוג בני 27 ו33 , 3 וחצי שנים יחד, גרים יחד ומאוד מאושרים רוב הזמן. יש 2 בעיות מרכזיות שעולות בזמן ריבים: אני מפסיקה לדבר ולענות בזמן ריב ולאחריו ומסוגלת לשתוק במשך ימים. (לאחר תק' בן זוגי אימץ גם הוא התנהגות נוראית זו). ובהמשך לבעיה זו לעיתים אני עוזבת הכל תוך כדי ריב והולכת, רק רוצה להתרחק ולעזוב, אם זה בנסיעה אז יורדת מהרכב ואם זה בבית אז הולכת מהבית. אני מאוד מתוסכלת ומודעת לבעיות אלה, ביחוד שאחרי מס' דק' אני מבינה מה עשיתי ולא יכולה לחזור וזה יכול להגרר ימים. לבן זוגי נמאס ובצדק, והוא על סף פרידה ממני כי אנחנו בתק' של קבלת החלטה לגבי עתידנו המשותף (חתונה) והוא לא רוצה לחיות ככה וגם אני לא. תוכן הריבים שלנו ממש שולי ולא עקרוני, והבעיה היא כיצד אנחנו רבים... מה לעשות??????????? בתודה ענקית

02/08/2011 | 23:24 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, דרך חשובה כבר עשית- את מבינה משהו לגבי ההרסנות שנגרמת כתוצאה מדרך ההתמודדות שלך ואת רוצה לשנות. מכאן ואילך נותר החלק של לקיחת האחריות על חייך, להתחיל לחולל שינוי ולקחת סיכון כשתבחרי בדרך התמודדות חדשה ובוגרת יותר. אם אינך מצליחה לעשות זאת (וכנראה שזה קשה כי לא עשית זאת עד כה) גשי לטיפול ושם תוכלי לברר מה השורשים של סגנון ההתמודדות הזה, וגם לקבל כלים כדי לצאת מהדפוסים הלא יעילים האלו להתמודדות עם קוננפליקטים.

מנהל פורום משפחה וזוגיות