בעיות עם ילדים כתוצאה מגירושין

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

30/07/2011 | 19:15 | מאת: חמדה

שלום רב, אני גרוש כעשר שנים ויש לי 2 ילדים וגרושתי שנפגעה מהמצב החליטה להשתמש בילדים. אפילו שהשארתי לה מזונות מראש ל5 שנים לבן שהיה בן 13 ולבת שהייתה בצבא וכמובן את כל תוכניות החסכון וקופות הגמל בקיצור הכל אבל עדיין זה לא הספיק וכל פעם שהיו באים לבקר אצלי זה לא היה בשבילי אלה בשביל לקבל משהוא שקשור אך רק בכסף.הרגשתי שהם נשלחים אלי עם דרישות מהאמא שלהם ואני מתאר לעצמי שאני לא מחדש לך שום דבר אבל לצערי היום אין לי קשר איתם מזה כ 5 שנים וזה מאוד חבל לי אין לי גם מי שיגש אל ליבם במשפחה שלי , בת זוגתי ניסתה בזמנו לדבר עם הבת אל ללא הצלחה היום אני מתקשר אליהם והם לא עונים לי.אשמח לקבל עזרה, תודה ושבוע טוב

02/08/2011 | 23:21 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, בהחלט מצער לשמוע שזה המצב שנקלעת אליו. אפשרות סבירה היא שילדיך אכן עברו סוג של הסתה, או שהושפעו מאוד מעמדתה של האם ביחס אליך. למרבה הצער לעיתים קרובות זה מה שעומד מאחורי מצבים כמו שתיארת (סרבנות קשר מצד ילדים). אני לא יודעת מספיק על האפשרויות של פתרון למצבים כאלו דרך הרווחה, כלומר דרך פקידת סעד (האם הילדים קטינים?), אבל יתכן שכדאי לברר- האם אפשרי להיעזר בגוף כמו הרווחה כדי ליצור שיחה, אפילו מתווכת ע"י גורם נייטרלי כזה. בכל מקרה, הילדים צריכים להיות קטינים. אם הם לא קטינים, האפשרויות די מצומצמות, יתכם שכבר איחרת את הרכבת ודעתם של הילדים לגביך כבר מקובעת. מצד שני, פעמים רבות כן אפשר ליצור קשר מחדש, משהו מתחמם, הקשר עם ההורה השני נחלש, הילדים בעצמם מקימים משפחה ומשהו מתאפשר. ימים יגידו. בינתיים, שאל את עצמך עד כמה היית יצירתי ואקטיבי כדי לעשות את החלק שלך. אתה יכול לכתוב מכתב, לנסות לפגוש אותם במקום לא צפוי, וכו'. כדאי מאוד להתעקש, לפעמים לאורך זמן זה משתלם ויכול לסייע לשבור את הדימוי לגביך כאב לא ראוי.

03/08/2011 | 08:45 | מאת: חמדה

בוקר טוב תודה רבה על התייחסותך, ברצוני לציין כי הילדים בגירים (30+25)ושאלתי היא האם כדי שאני יצור קשר עם האמא שלהם , אציין כי מאז שהתגרשנו לא היה ביננו שום קשר!היא אשה קשה,ממורמרת וכנראה זקוקה לטיפול וכל מטרתה מאז שהתגרשנו היה להביא את המצב לכשהוא היום.אני מאוד מהסס!מה דעתך? יום נפלא

מנהל פורום משפחה וזוגיות