האם ללחוץ על חברה לגשת לטיפול..?

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

25/07/2011 | 16:46 | מאת: מור

היי ענבל, מה שלומך? חברה טובה שלי סיימה מע' יחסים לא פשוטה עם בן הזוג שלה מזה 3 שנים ובעקבות כך חוותה מצידו תקיפה פיזית ולאחר מס' ימים כם תקיפה מינית. מיותר לציין שהנפש שלה פשוט מפורקת מאז (לפני כשבוע) והדבר משפיע מאוד על התיפקוד היומיומי שלה שהפך ללקוי מהרבה בחינות. מלבד תמיכה ושיחות שמקלות עליה מעט אין לי ספק שהיא חייבת לגשת לטיפול כי אין סיבה שתתמודד לבד עם החוויה. אחרי הכל עם כל הרצון הטוב אין לי את הכלים לסייע לה כמו מישהו מוסמך. היא עדיין בשלב שהיא מאוד מתביישת במה שקרה ומאשימה את עצמה ורוצה לקבור ולשכוח ואני לא יודעת איך אני אביא אותה למצב שתתחיל טיפול. האם עליי ללחוץ עליה בעדינות ולא לוותר לה בעניין או שמא זה צריך לבוא נטו ממנה?? אני ממש ממש מודאגת לגביה וחוששת שתשקע בזה והמצב יחמיר. מה עליי לעשות?

02/08/2011 | 23:12 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, אני מבינה את הדאגה שלך. חברה שלך עברה טראומה והיא מגיבה בהתאם. קודם כל, חשוב להבין האם החברה שלך נמצאת בסיכון כלשהו בעקבות מה שחוותה. האם היא דכאונית מאוד, אולי אובדנית אפילו? אם זה המצב, יתכן שצריך לערב אפילו בני משפחה ויחד להפעיל לחץ שתקבל טיפול. למעט המצב הזה, דעתי היא שצריך לכבד את רצונה, בחירתה והקצב של החברה שלך. יתכן שבהמשך היא כן תרצה לפנות לטיפול, אבל זה יצטרך לבוא ממנה. אין טעם ללחוץ יותר מידי, ברוב המקרים זה ממילא לא עוזר. נסי לתמוך בה ככל יכולתך כחברה, זה מה שתוכלי לעשות כעת למענה.

15/08/2011 | 22:31 | מאת: ענבל מילר היללי

לא כל כך ברור לי מהי המטרה מאחורי יצירת קשר שכזו. האם אתה סבור שדרכה תוכל להגיע אל הילדים? אני לא משוכנעת. נשמע לי שהילדים כבר גדולים, ואולי כדאי לנסות ליצור איתם קשר בישירות. אם לא תעשה כן, אתה שוב משאיר את גורל הקשר בינך לבין ילדיך בידי אשתך- כנראה עשית זאת פעם אחת וזה לא צלח, למה לעשות זאת שוב? אני מבינה שוודאי קשה לך ליצור קשר אחרי כל הזמן הזה עם הילדים, אבל אם חשוב לך, כדאי שתתאמץ. שיהיה בהצלחה!

מנהל פורום משפחה וזוגיות