בעיית יחסים

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

17/06/2011 | 12:11 | מאת: דנה

שלום בעבר הייתי קורבן אונס, מאז עברתי טיפול וכיום אני נשואה טריה. אך אני שמה לב שאני מאוד נהנית לסרב לקיים יחסים עם בעלי ולמצוא מיליון סיבות שלא לעשות זאת, למרות שאני אוהבת אותו והנני בעלת יצר מין תקין לגמרי. אני חוששת שזה בגלל שבעבר הכריחו אותי לעשות זאת וכשסירבתי קיבלתי "עונש" קשה, וכיום אני כאילו "מתקנת" את החוויה של אז - אומרת "לא" ולא קורה לי כלום וגם אני זו ששולטת על זה. איך יוצאים מזה???

18/06/2011 | 15:23 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, אני מבינה את מה שניתחת ביחס לתחושת השליטה. מאוד יתכן שזה על רקע האונס, ויתכן שיש גם סיבות נוספות, הקשורות לשליטה בכלל. אני מבינה שכבר היית בטיפול ועיבדת את מה שקרה לך בעקבות האונס. יחד עם זאת, יתכן שיש מקום לשקול פרק נוסף של טיפול שכזה על רקע השינויים בחייך, כלומר הנישואים והקושי ביחסי המין. יכול להיות שגם התערבות זוגית או זוגית-מינית יכולה להיות יעילה.

מנהל פורום משפחה וזוגיות