משבר משפחתי קשה

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

10/06/2011 | 12:47 | מאת: מיכלי

אני בת 24 נמצאת בקשר עם בחור מוכשר ואוהב בן 26. הוריי התנגדו לקשר מתחילתו והסיבה היא הרקע ממנו הגיע בן זוגי. קיבלתי חינוך נוקשה וכל חיי צייתתי להוריי מכיוון שבאמת ובתמים אני יודעת שתמיד עשו כל שיהיה לי טוב. אבל במקרה זה אינני מוכנה לוותר מכיוון שאני יודעת שהם טועים. ההורים שלי חקרו על המשפחה של חבר שלי וגילו שם עבר פלילי מצד אביו. רק שהם לא יודעים שחבר שלי ואבא שלו לא בקשר כבר שנים, בגלל התנהגותו. הם מתנגדים לקשר שלנו בכל תוקף ובטוחים שבסוף הוא ייגמר לא טוב. אני לעומתם רואה את הבית והמשפחה של חבר שלי ומדובר באנשים טובים חמי לב ונורמטיביים לחלוטין- כולם אנשים עובדים המתפרנסים בכבוד ושומרי חוק. המצב הגיע לכדי ניתוק מוחלט של משפחתי ממני- בטענה שכשהמשפחה מתנגדת כל כך צריך לוותר וזהו. אני לא מוכנה לוותר עליו, הוא אהבת חיי, ואין לי ספר בכלל שהוא האדם המתאים לי. כל-כך חורה לי שמשפחתי לא מסוגלת לקבל את החלטותיי. מה אני עושה הלאה?!?!

13/06/2011 | 22:46 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום מיכלי, מה שאני יכולה להציע לך זה לנסות לעשות ככל יכולתך כדי להתמודד עם הסיטואציה הבלתי אפשרית שמשפחתך הכניסה אותך אליה. אני מאמינה שכפי שאמרת, הם מתכוונים לטוב, אבל יש להם דרך די מעוותת לעשות את זה. כך זה נשמע לפחות. מדוע הם מרשים לעצמם לעשות חקירה פרטית מאחורי גבך? מדוע הם מתנתקים ממך אם אינך מצייתת להם? יש כאן משהו לא מספיק רגיש ומתחשב, ולא הוגן כלפייך, לא? מציעה לך לחשוב עם עצמך עד כמה אפשרי לייצר דיאלוג עם הורייך שבתוכו תוכלי להשמיע גם את הצד שלך. אם זה לא מתאפשר והתנאי היחידי לקשר איתם זה ציות במחיר של ויתור וכניעה, אולי עלייך לחשוב כיצד תוכלי להמשיך הלאה, גם בלי האישור והתמיכה שלהם.

18/07/2011 | 16:44 | מאת: גשאו

מנהל פורום משפחה וזוגיות