דחוף! - פירוק נישואים שניים והשלכותיהם

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

27/10/2010 | 10:00 | מאת: טלי

ענבל שלום, אני אם לילדה בת 6 (כתה א'). נישאתי בשנית לפני 3 חוד' וכעת התגלעו חילוקי דעות מהותיים ביננו ובעלי אינו מוכן לגשת להעזר במגשר (או שתעשי מה שאני אומר או שמפרקים את החבילה)- אני כבר מתמודדת עם הדילמה מזה כחודש ולא הועילו כל הדרכים להביאו למגשר. אמש הדברים החריפו כך שאין מנוס ואני צריכה להגיע להחלטה שלא פשוטה עבורי אבל אני זקוקה לעזרתך בנוגע להחלטה הנכונה עבור הילדה: במידה ותפורק החבילה קיימות 2 אפשרויות: 1. להישאר לגור יחד(תחת אותה קורת גג) ולחיות לחוד עד שתסיים את לימודיה (לא לקרוע אותה מהכיתה באמצע שנה ומאזור המגורים אליו עברנו לפני חודשיים) או לחתוך הכל ב"סכין קרה" (כמובן עם הסבר) לעזוב את ביה"ס ואזור המגורים ולשוב לעיר הולדתה, היכן שגרנו לפני נישואינו. אנא זקוקה ליד מכוונת, מאוד חוששת שתיפגע. אודה למענה מהיר ומכוון טל

27/10/2010 | 13:42 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, אני מתארת לעצמי שלא קל לך להיות במצב הנוכחי. הדילמה שאת מתארת היא וודאי רק חלק ממכלול השאלות והתחושות שיש לך. לגבי העניין עצמו, אני מבינה שחשוב לך לצמצם ככל האפשר את הנזקים שיגרמו לבתך. מצד שני, בעיניי אין כאן פתרון נכון ולא נכון, לכל בחירה שתחליטי יש השלכות אפשרויות אחרות. למשל, לגבי הפיתרון שהצעת, להישאר לגור יחד. השאלה היא האם בכלל תוכלי לעשות זאת מבחינה רגשית? מאוד קשה לחיות יחד תוך כדי שמתגרשים. המחיר של בחירה כזו יכול להיות בהרבה מתח בבית, אותו הילדה תקלוט, ותגיב בהתאם. הפתרון האחר שהצעת, גם הוא בוודאי יגרור תגובה אצל הילדה, מעצם ההסתגלות מחדש שיהיה עליה לעשות. האם לא אפשרי שתישארי לגור באיזור בשכירות עד תום שנה"ל? מה שלא תחליטי כעת, מתוך האפשרויות הקיימות, מחיר כלשהו המשפחה תצטרך לשלם, ואני מתכוונת גם אלייך וגם לבתך. אם תדעי להיות רגישה אליה אחרי שתבחרי בדרך פעולה מסוימת, לשים לב למה היא זקוקה ומה היא מאותתת, ולהגיב בהתאם, זו תהיה הדרך הטובה ביותר לצמצם נזק, ולתת לה חוויה מתקנת וטובה. אם זה קשה לך, מתוך מה שאת עצמך עובדת חשבי על האפשרות לקבל עזרה והכוונה מקצועית.

15/11/2010 | 14:32 | מאת: טלי

ענבל שלום, לאחר מחשבות מרובות החלטתי לקבל עזרה והכוונה מפסיכותרפית שגרה באזור. כשהתקשרתי אליה לקביעת פגישה מסרה כי הטיפולים אצלה קצרים (6-7

מנהל פורום משפחה וזוגיות