פער גילאים גדול בין בני זוג

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

23/05/2011 | 20:21 | מאת: רומי

ענבל שלום, אני בת 35, רווקה ונמצאת מזה 3 שנים בקשר רומנטי עם גבר בן 60. הסביבה הקרובה אינה תומכת בקשר בגלל פער הגילאים ומנסה להניע אותי מלהינשא לו. מאידך, אני מרגישה כי הוא אהבת חיי ואיני רוצה לחיות בתחושת החמצה ולוותר על האהבה הזו בגלל שההיגיון אומר שהקשר אינו "נורמלי". מה את חושבת על קשר עם פער גילאים כזה? האם את מכירה קשרים דומים שהצליחו? האם עלינו לקבל החלטה מתוך רגש, ללכת עם הלב או להיכנע לרציונל? תודה, רומי

26/05/2011 | 00:04 | מאת: רינת

שלום לך..אני רוצה לשתף אותך בדעתי כי גם אני כתבתי משהו דומה.. ההבדל בסיפור שאני בחורה בת 19 והיה לי חבר בן 33.. אני רוצה לספר לך הסיבה שעזבתי אותו זה לא היה בגלל שאני צעירה והוא גדול ממני.. הסיבות האמיתיות היו בגלל העובדה שהוא מבוגר והדעות שלי ושלו הם היו שונות ולא היו אקטואליות.. האנרגיות שלו תמיד היו רק עייפות..ואני בחורה שעדיין יודעת רק כיף..ולכן בסופו של דבר הקשר ניחתך בגלל זה ובואי אני אספר לך עוד כייון..אמא שלי בת 47 ויש לה חבר קרוב ל70..הרומן ביניהם טוב ..והם מסתדרים..אבל לפעמים אמא שלי לא אוהבת את ההרגשה הזאת שהוא גדול ממנה כי היא מרגישה צעירה ממנו מכל הבחינות..והיא מרגישה תמיד שהוא מלמד אותה שיעוריים בחיים ..היא מרגישה כאילו הוא יודע הכל ושהיא עדיין לא קרובה לראות את מה שהוא חווה.. ותמיד מעיר לה על זה שהוא מבוגר ממנה ולכן קשר כזה זה קשר מאכזב..כי הבן אדם המבוגר שגדול ממך במספר שנים תמיד יהיה לך בשבילך כמו מורה שמראה לך שיעורים בחיים ותמיד הקשר ביניכים הוא יהיה יותר שולט שמבין יותר בקשר כי העובדה שהוא גדול ממך.. יש בזה יתרונות..אבל קחי בחשבון שיכול להיות גם חסרונות בקשר כי לפעמים האכזבות יהיו יותר קשורות לגיל שלו.. אבל גודל אהבה שלך תלוי בך..אם את מוכנה לקבל אותו איך שהוא גם שהוא מבוגר אז לא צריך להיות לך חשש מדבר כי הכל תלוי באהבה שלכם אם היא מספיק גדולה בשביל החיסרונות האלו אז שיהיה רק איחולים והצלחה..כי בסופו של דבר האהבה מנצחת..

29/05/2011 | 16:00 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום רומי, את מציגה שאלה קשה, אין לי המלצה חד משמעית. באופן עקרוני, אני יכולה להבין את הסביבה שלך שמקשה עלייך בעניין פערי הגיל. זה עשוי ליצור בעיות מסוימות ויתכן שהבחירה שלך בגבר מבוגר ממך, כמו גם הבחירה של בן זוגך באישה צעירה כל כך ממנו מעידה על קושי של כל אחד מכם בכל הקשור לזוגיות ואינטימיות. יחד עם זאת, יתכן שלא. לא בכל המצבים כשיש פערי גיל נוצרות בעיות. כל זוגיות והסיפור הייחודי לה. מציעה לך, אם זה דבר שמקשה עלייך להתקדם בקשר, להמתין מעט ואולי לברר עם עצמך (אולי בטיפול שיתמקד בסוגיה הזו) האם הקשר הזה מספק אותך באמת והאם יש לו עתיד. אני מניחה שהספק הוא לא רק של המשפחה, אולי גם שלך, אחרת לא היית כותבת ושואלת.

מנהל פורום משפחה וזוגיות