סכסוך זוגי

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

20/05/2011 | 18:28 | מאת: גדי

אשמח לקבל עצה. לאשתי אח גדול ממנה שגר במרכז ומגיע לבקר את אביו הנמצא בבית אבות בנהריה פעם בשבוע . באותו יום שהוא מגיע אנחנו שלושתנו אשתי אני והאח יוצאים לאכול באזור ארוחת צהרים . הסיפור הזה נגרר כחצי שנה מאז האב בבית אבות , אשתי ואו אני לא מזמינים את האח להצטרף אך הוא מצטרף ללא הזמנה . לאחרונה החלו סכסוכים ביני ובין אשתי בגלל האח ואסביר זאת בהמשך . הסכסוך החל לאחר שהערתי לאשתי כי אחיה מצטרף ועד היום לא הציע אף פעם אחת לשלם על הארוחה שהוא מזמין וזה לא נראה לי הגיוני שבכל פעם אנחנו צריכים לממן אותו . הבעיה הצורמת היא שהאח פשוט מתעלם מהתשלום ואשתי משלמת מבלי להניד עפעף , לא ביקשתי שישלם עלינו או יזמין אותנו ביקשתי שיציע לשלם עליו או שמדי פעם ישלם על עצמו . אני מבקש להדגיש שהבן עובד משתכר יפה , עם רכב ודירה יפה וגדולה בתל אביב ומצבו הכלכלי טוב עד טוב מאוד . אשתי נעלבה מהערה הזו והערה גרמה לסכסוך ביננו ולצערי היא נוטה לטובת האח כאשר היא מצדיקה את התנהגותו וטוענת שהוא מתנהג בטפשות . מה דעתך, איך לדעתך עלי לנהוג . תודה

22/05/2011 | 23:04 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום גדי. מצד אחד, אני מבינה שאולי אין הצדקה אובייקטיבית שתספגו את העלות של הארוחה הזו. מצד שני, אולי שי כאן הצדקה רגשית. יתכן שזה חשוב לאשתך מסיבותיה שלה, ואם כן, שאל את עצמך האם זה עניין כל כך מהותי בשבילך? אחת לכמה זמן הוא כבר מגיע? האם זה מזיק לך כלכלית באופן משמעותי? אם לא, נראה לי שזה לא שווה את הסכסוכים והמריבות. אם זה חשוב לאשתך ולא מהותי כל כך לאשתך, תאפשר לה לפנק את אחיה בארוחה. אולי היא מרגישה שבטריטוריה שלה היא זו שצריכה לשלם וזה עושה לה טוב. ואם כך, היה נדיב קודם איתה (ועל הדרך, עם גיסך), אני בטוחה שזה רק יועיל למערכת היחסים, או לפחות ימנע את הנזקים שתיארת.

23/05/2011 | 05:02 | מאת: גדי

תודה. אין לי בעיה עם האדיבות והנחדות והטוב לב של אשתי אבל : הסיפור נהפך להיות הרגל מובן מאליו . הבעיה הכי מפריעה שזה רק בכיוון אחד . הצד השני אף פעם לא מזמין גם שמזמינים אותו לא פעם אחת . איך ומה אני צריך לעשות שגם הצד השני יזמין או יציע להזמין ? תודה

מנהל פורום משפחה וזוגיות