נידוי משפחתי בגלל חבר מוסלמי

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

10/11/2021 | 12:05 | מאת: סי

שלום יש לי אחיינית בת 20 שהכירה בחור ערבי והיא עברה לגור איתו. היתה לה ילדות לא קלה ואף פעם לא הרגישה אהובה מצד הוריה. אביה הוא אחי שגם לי איתו אין קשר כבר למעלה מ7 שנים עקב רצונו להכתיב לי את חיי. אחי טיפוס שתלטן ואף אומר מי שלא יילך בדרך שלי מקומו לא כאן. יוצא שסילק את בתו מהבית, היא התגייסה לצבא והמפקד שלה ניסה להחזיר אותה הביתה,ניסיון שצלח לשבועיים לערך ושוב סולקה. אני בקשר איתה אך היא יודעת שאיני תומכת בבחירתה לחיות עם מוסלמי ואיני חושבת שאם גם אני אנדה אותה היא תשנה את דרכה ובחירותיה בחייה. שאלתי היא האם אני פועלת נכון? כי לדעתו של אחי 'אני תומכת בה',, פרימיטיבי משהו.. אנא תשובתך תודה רבה

שלום לך כאמור מדובר בסיפור שנשמע מורכב שוויכוחים, מחלוקות ומריבות בצדו. אני חושב שאת נוהגת נכון, אבל בקונסטלציה הזו עדיף לבוא ממקום שלא יציג פן של לחץ בעיני הבחורה הצעירה, חשוב לנהל שיחות "קטנות" מתוך הבנה של דאגה ורצון שהיא תאמין כי יש מי שמבקש את טובתה אחרי החיים הלא נעימים והלא בטוחים שהיא חוותה, לחץ יצור את ההפך ואף אולי רצון לניתוק קשר לכן כן חשוב בשלב זה לשמור איתה על קשר משפחתי, קשר חברי ודואג בלי בהכרח לכרוך זאת לקשר עם הבחור ומשם תוך כדי יצירת החברות והאמון שייווצר לפקוח את עיניה לעתיד לבוא בהיבט של מנטליות, משפחה, תרבות וחברה. בהצלחה

10/11/2021 | 15:44 | מאת: סי

וואו, המון תודה על המענה המהיר 🙏 כן, זה הקשר שאני נתונה בו איתה. והיא אכן כל כך מחוברת אלי ומרגישה קרבה וצורך לפתוח את סגור ליבה. אני אמשיך בדרכי בקשר איתה ואעשה כל אשר לאל ידי כדי לעזור לה לבחור אחרת. כמובן בצורה מכובדת וללא תנאים. ושוב, המון תודה לך 🙏

מנהל פורום משפחה וזוגיות