מתבגר במשפחה מורכבת

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

11/05/2011 | 13:24 | מאת: משפחתית

לפני כ-10 חודשים התחתנו - גרושה +2 ואלמן +3. מגדלים 5 יחד (הגרוש בחו"ל). הגדול בן 14 שנים. אימו נפטרה כשהיה בן 9. תמיד היה ילד קשה, סגור, בודק גבולות. בחודשים האחרונים לא מדבר איתנו בכלל חוץ מנהימות "כסף" או "תסיעו אותי". לא עונה כשפונים אליו, לא עושה מה שמבקשים ממנו במטלות הבית, לא מצטרף לפעילות משפחתית (יושב מול המחשב או קורא ספרים). הילדים האחרים נבוכים הרבה פעמים בגלל התקריות. כיצד ניתן לשנות את פני הדברים בבית?

12/05/2011 | 13:50 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום לך, נשמע שאתם מתמודדים ען ילד מתבגר שאינו משתף במה שעובר עליו (כצפוי לילד מתבגר), אך גם עם ילד שעבר היסטוריה לא פשוטה ונמצא כעת בקונסטלציה משפחתית מורכבת. מנקודת מבטו, אוליבה להיות יש לו סיבה להיות כעוס, סגור ותובעני, למרות שאני מבינה שזה לא קל עבורכם. ממליצה לך לפנות לטיפול משפחתי, או לפחות להכוונה שתינתן ע"י מטפל משפחתי. זה יכול לתת לכם כלים להתמודדות ולסייע בהגעה אליו.

מנהל פורום משפחה וזוגיות