למה הוא לא משתכנע??????.

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

17/01/2019 | 19:42 | מאת: מלי

ניסיתי בכל דרך אפשרית לשכנע את בעלי לאמץ כלב, אפילו הבאתי כלבה לכמה ימים "ניסיון" על מנת שיתרגל לרעיון ויבין שהשד לא כל כך נורא. (לקח לי הרבה זמן ואנרגיות לשכנע לניסיון הזה) ידעתי מהיום הראשון שהכרנו שהוא לא חובב בעלי חיים אבל לא דמיינתי שהוא פוסל את הרעיון לחלוטין. לטענתו עצם נוכחותה בבית מפריע לו. לא היה לה ריח, נשירה והיתה עושה את הצרכים בחוץ. הוא חוזר כל יום לבית ב 20:00 בערב ולי היה ממש כיף איתה כיוון שאני עצמאית שעובדת מהבית. מאוד נקשרתי אליה ומאז שהחזרתי אותה הלב שלי שבור. אני כל הזמן עצובה וחושבת רק עליה. לא מצפה ממנו לקחת חלק בטיפול שלה, פשוט שיסכים שתישאר. מה שהכי מטריף אותי זה שאני יודעת שאם המצב היה הפוך הייתי עושה הכל על מנת שיהיה מאושר. הייתי מוכנה לסבול הכל למענו. עצוב לי שזה לא הדדי. ניסתי לדבר איתו בכל דרך אבל שום דבר לא הועיל. אני מרגישה שירד לי ממנו ופתאום המשיכה אליו ירדה, לא מסוגלת שהוא מתקרב אלי ומנסה לקיים יחסים. כל הזמן הראש חושב על העובדה שמנע ממני את האושר הזה. "משבר כלבה" כמו שהוא קורא לזה נמשך כבר כחודש וחצי. משפיע עלינו מאוד וגורם לריבים מרובים בזוגיות כ 4 שנים. נשואים 7 חודשים ללא ילדים.

שלום רב, את מציינת עובדה כי אתם 4 שנים יחד, את לבטח מכירה היטב את העדפותיו, ידעת כי בעל חים אינו דבר שהוא מאוד מחבב, נסית לשכנע וזה לא עבד, לא הייתה הסכמה.. ולמרות זאת החלטת להביא כלבה הבייתה, גם הנסיון הזה לא מלח ולא שיכנע ואת בסופו של תהליך שואלת למה הוא לא משתכנע, ואל מול זה קיימת גם השאלה למה את לא משתכנעת. זוגיות מתקיימת ממקום של הבנה הסכמה התגמשות ופשרה וכן אין הסכמה בינכם ואת בעצם על נושא שיחסית אל מול נושאים אחרים שחושבים במידרג החיים מעמידה סיטואציה של הבאת כלב כיהרג ובעל יעבור.. אם זו תחושתך נראה לי כי הבעיה במערכת היחסים שלכם עמוקה יותר, הרי עם כל הכבוד לא מדובר על ילד או על נושא שמשנה חיים, לכן עם כל אהבתך לבעלי חיים יש לקחת דברים בפרופורציה, אם כפי שכתבת יש לך כלפיו אנטי כולל קיום יחסים, הרי שכפי שציינתי משהו עמוק יותר לא מתקיים בזוגיות שלכם ובתקשורת ובאם את מעמידה את יחסיך עם בן זוגך כיום אל מול האלנטרנטיבה של הבאת כלב הבייתה משהו מצריך מחשבה מחדש.

מנהל פורום משפחה וזוגיות