שאלה לגבי מגורים יחד ידועה בציבור

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

12/03/2018 | 12:09 | מאת: רונן

שלום. אני גרוש+2 ויש לי נכס שאבא שלי קנה לי עוד שהייתי קטין והבית על שמי ללא משכנתא או שכירות. הכרתי גרושה+1 ואנחנו רוצים לעבור לגור אצלי בדירה. יש לציין שכל הריהוט בבית הוא נקנה מכסף שלי אולי למעט חדר שינה לילד שלה שבטח היא תקנה מכספה. אנחנו לא מתכוונים להתחתן ולא להביא ילדים לעולם אלא רק לנהל יחד את המשק בית ללא חשבונות משותפים. רציתי לדעת, אם במידה ונפרד האם היא יכולה לגשת לבית משפט לטעון שהיא ידועה בציבור ולדרוש חלק מהדירה שלי ( אולי אין בכלל מה לטעון בגלל שהייתי קטין בעת החתימה והבית לא שולם מהכסף שלי) ? או שרק היא תקבל את החדר שינה של הילד וזהו ? האם כדאי להעביר על שם אבא את הדירה לפני שנכנס לגור יחד בדירה ?

שלום אתה יכול להעביר את הדירה ,אבל רצוי לבדוק נושא מיסוי,ו אופציה פשוטה יותר, היא להכין ולהסכים על הסכם ממון שמגדיר את היחסים ואת כל שנדרש באשר לזכויותך על הנכס. במקרה שכזה עורך דין ידע לתת לך את הפתרון המקצועי והמתאים.

מנהל פורום משפחה וזוגיות