אבא מגביל , צריכה עצה (:

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

13/04/2011 | 23:56 | מאת: נופר

קצת על עצמי : אני בת 17 וחצי , עוד פחות משנה אני מתגייסת יש לי שני אחים קטנים ממני וחבר כבר 3 שנים . יש לי בעיה ענקית , בעיני לפחות , אבא שלי לא נותן לי את החופש שאני זקוקה לו , הוא לא נותן לי להתבגר ולהרגיש בגילי. יש לי חבר כמו שאמרתי 3 שנים והוא אפילו לא מעוניין לראות אותו או לשמוע כל דבר שנוגע אליו . וחבר שלי מהווה חלק מאוד גדול בחיים שלי , וזה נורא מפריע לי שאין את החלק הזה בזוגיות שלנו.. בעיה נוספת , אבא שלי לא נותן לי לעבוד בטענה שעכשיו אני צריכה ללמוד , זאת שנה אחרונה ולתת את כולי .. ו.. אני יודעת שהוא צודק , אבל הבעיה היא שיש לי המון אבל המון זמן חופשי .. ואני מהילדות שלא מסוגלות לשבת על התחת וללמוד.. שלא לדבר על יציאות עם חברות\חבר , על כל יציאה אני צריכה לתת דין וחשבון , ולחזור בשעה 1 .. כל דבר שאני לובשת יש לו משהו לומר על זה , ודיי נמאס לי .. זה לא מהיום , זה מאז שאני קטנה !!! ואני באמת באמת ילדה טובה , אני לא מעשנת ולא שותה ולא כלום ונמאס לי שהוא לא סומך עליי , נמאס לי שהוא מתנהג אליי כמו ילדה קטנה, שהוא לא מכבד את הרצונות שלי .. למשל הדבר הכי קטן הוא אפילו לא דופק בדלת.. אני עוד מעט בת 18 ומרגישה כלואה בבית של עצמי , כ"כ התרגלתי לזה שחוסר חיי חברה כבר לא מפריעים לי.. חברות שלי אומרות לי מה הוא כבר יכול לעשות לך ? ואין לי מה לענות להן , יש לי כ"כ הרבה כבוד אליו .. שכ"כ אבל כ"כ לא מגיע לו !!! בכל מקרה יש לך איזה שהיא דרך להציע לי לשפר תמצב ? וכבר הלכנו בילדותי לפסיכולוגית .. היא דיברה איתו ושום דבר לא עזר.. , אני אובדת עצות :( סליחה על החפירה , ומקווה שזה המקום המתאים לכתוב על זה..

14/04/2011 | 21:58 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום נופר, אני מבינה את הקושי שלך. את נערה מתבגרת, זקוקה למרחב שלך ולפרטיות שלך, ולא ממש מקבלת את זה מאביך. העובדה שהוא לא מכיר בבן הזוג שלך מצערת מאוד. אני מבינה מהמעט שאמרת שאביך הוא אדם נוקשה, ושקשה לו לעבור שינוי. ויחד עם זאת, אני חושבת שלמאבק שלך יש משמעות ושההתקוממות שלך על הדברים שחשובים לך אינה לשווא. לא תמיד הקשר עם ההורים בגיל ההתבגרות הוא קל, וזה נכון לגבי הורים בכל רמות הקשיחות. בכל אופן, לך כמתבגרת יש תפקיד חשוב בלהילחם על הזכות שלך להיות יותר ויותר עצמאית, ולהורים יש תפקיד משלהם להגביל אותך לפי הצורך. אולי ההגבלה של אביך קצת מוגזמת, ואולי הרבה נאמר דרך העיניים שלך. כאמור- עיניים של מתבגרת שנאבקת על עצמאותה. בכל מקרה, זכרי שלתקופה הזו יש סוף, בקרוב תלכי לצבא, ואז דברים יראו פשוטים יותר, אולי גם יתאפשר דיאלוג אחר עם אביך.

מנהל פורום משפחה וזוגיות