יוצאת עם מישהו הסובל מדיכאון

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

08/04/2011 | 01:43 | מאת: לילך

שלום אני יוצאת כמה שנים עם מישהו שסובל מדיכאון שהכרתי אותו לקח כדור הפסיק לכמה חודשים ושחזרו הדכאונות והחרדות שב ליטול אותם מדובר בכדור סרנדה. אבל אחרי כמה חודשים המצב מחמיר הוא רק רוצה להיות לבד אין לו סבלנות .אני תמיד הבנתי וניסיתי לעזור אבל הוא כבר בקושי מדבר איתי זוהי לא זוגיות הוא מבקש זמן אבל למה? האם יתאושש אני כבר לא יודעת וזה מכניס אותי לדיכאוןאין עם מי לדבר הוא מבקש זמן לא טוב לו ולא לי אבל להפרד הוא לא מוכן. אני נסחבת עם זה אני לא ממש צעירה מה לעשות?

10/04/2011 | 22:51 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום לילך, אני מבינה את התסכול שלך ממערכת היחסים שאת נמצאת בה. לא פשוט להיות לאורך זמן ליד אדם הסובל מדיכאונות חוזרים. זה מצריך הרבה הכלה, סבלנות ולא אחת השהיה של הצרכים שלך עד שבן זוגך יוכל לתת משהו מעצמו. אני מבינה שזה שוחק, אבל יחד עם זאת, זה היה המצב בו התחלתם את מערכת היחסים, כך שידעת למה את נכנסת, ובכל זאת היה שם משהו מספיק חזק וחיובי שבזכותו הסכמת ללכת על הקשר הזה. כעת, עלייך להחליט האם עדיין את מרוויחה מספיק כדי להישאר, האם טוב לך רוב הזמן, האם את אוהבת אותו מספיק, רואה אותו כמישהו שיכול להיות לך לשותף בהמשך הדרך, שיש לו מטרות דומות לשלך? כל אלו שאלות חשובות והן מצריכות בדיקה שלך בעיקר עם עצמך. אין דבר כזה "הוא לא רוצה להיפרד". מספיק אחד שרוצה להיפרד כדי לסיים מערכת יחסים. אם קשה לך ההחלטה, בדקי את האפשרות להתייעץ עם איש מקצוע שיעזור לך לברר עם עצמך מה ההחלטה המתאימה.

מנהל פורום משפחה וזוגיות