סיבוך במהלך ניתוח שאיבת שומן

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

04/11/2016 | 10:41 | מאת: שלומית

שלום, עברתי לפני חודשיים ניתוח שאיבת שומן וכבר כשהתעוררתי האזור מעל ברך ימין היה מאוד רגיש, שלא כמו שאר האזורים. במהלך ההחלמה גם כל הזמן היתה שם רגישות ולא החלים כמו שאר הרגל. באחת הביקורת הרופאה פתאום החליטה לומר לי שהיתה לי בתוך הרגל רקמה צלקתית שהפתיעה אותה ושמכאן הרגישות. כיום הרגל נראית מעוותת עם כל מיני צמיגונים בהיקף ושקע, ויש פס.שקע שנוצר מהחדרת הקנולה. השאלה שליף ואני מקווה שתפורסם, היא האם במהלך הניתוח יש עוד גורמים מלבד המנתח שיודעים לעקוב אחר מה שקורה או שהרופא פשוט מציין ברישומים שלו את מה שהוא מוצא לנכון ללא שום פיקוח של גורם נוסף? אני מרגישה שגם אם משהו השתבש במהלך הניתוח הרופאה לא תיקח אחריות אז איך אני יכולה לדעת מה קרה שם? והאם רופא יוכל היום עפ מצבה של הרגל לדעת יותר? סיבוכים זה בלתי נמנע וחלק מהסטטיסטיקה אז זה לא שיש לי עילה לתביעה, אבל עדיין אני רוצה לדעת אם לחזור לאותה רופאה לתיקונים, ואם בכלל אפשר לתקן

שלום לך, בתום הניתוח המנתח כותב דוח ניתוח, ובו מציין את מהלך הניתוח כולל ממצאים חריגים אשר נצפו או התרחשו במהלכו. לעיתים קיימת רקמת צלקת באזור מנותח טרם הניתוח, עקב חבלה או ניתוח קודם, וזו עשויה להגיב באופן שונה לניתוח חדש. סבוכים עשויים להתרחש לכל מנתח המבצע ניתוחים ולכן אנו מציגים זאת בפגישה טרם הניתוח, והמטופלים נדרשים לחתום על טפסי הסכמה לניתוח הכוללים התייחסות לנושא זה. אני מציעה שתחזרי למנתחת על מנת לשמוע את חוות דעתה, ובמידה ויהיה צורך בתקון, תחליטי האם להמשיך עימה בטיפול. החלמה מהירה (:

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן