ניתוח קוסמטי לבטן

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

26/11/2015 | 17:21 | מאת: גלית

שלום רב, אני חמישה חודשים אחרי לידה שלישית. רופא כירוג בדק אותי ויש לי בקע טבורי קטן וגם הפרדות שרירי הבטן עפ"י אולטראסאונד כ 10 ס"מ. דבר זה יוצר בליטה בבטן והיא נראית מאוד הריונית. רופא זה אמר כי במקרה זה כפיפות בטן לא יעזרו ורק צריך ניתוח לשטח את הבטן. הלכתי לחוות דעת שנייה לרופא כירוג וזה אמר כי עלי לשקם את שרירי הבטן ע"י פעילות גופנית ורק שנה לאחר מכן לעשות ניתוח. הוא הסביר שאם אעבור ניתוח הבטן לא תהיה שטוחה בגלל הבליטה של הפרדות שרירי הבטן. הוא הסביר כי ניתוח הבטן נועד להעלים את עודפי השומן אך הבליטה לא תהיה שטוחה אם לא אעבוד על שרירי הבטן. לאיזה רופא נכון להקשיב? תודה רבה

גלית שלום, את מתארת מצב של דופן בטן חלש ופגוע כתוצאה מלידות. חולשה זו באה לידי ביטוי כבלט ניכר של דופן הבטן. הטיפול בבעיה זו הנו ניתוחי, באמצעות ניתוח מתיחת בטן. במהלכו נקרב בין שרירי הבטן על מנת להחזירם לעמדה הנכונה והתפקודית (תפירת השרירים), נטפל בבקע הטבורי ונסיר עודפי עור ושומן. טיפול הרמוני ומשולב מסוג זה ישפר משמעותית את מראה דופן הבטן שלך. בדרגת חומרה זו של דיאסטזיס, להערכתי, תתקשי לבצע כפיפות בטן. לכל בקע מהלך טבעי המאפיין אותו, חלקם גדלים עם הזמן וחלקם לא. במידה והגעת למשקל היעד, אני ממליצה קודם לבצע ניתוח מתיחת בטן ולאחריו להקפיד על פעילות גופנית כולל חיזוק שרירי הבטן, כדי להנות מתוצאת ניתוח מיטבית ולשמר אותה לאורך זמן . זכרי שאם הנך מתכננת הריון נוסף בקרוב מומלץ להשלימו טרם ניתוח לעיצוב דופן הבטן.

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן