דיאסטזיס- כפיפות בטן מסורתיות לחיזוק הבטן

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

12/08/2013 | 00:26 | מאת: שוש

שלום דוקטור קראתי בעיון את נושא הדיאסטזיס בעקבות מצוקה שלי לגבי מראה הבטן לאחר 2 לידות רגילות: בטן עליונה נפוחה שנראית בהריון, בטן תחתונה רפויה.... אחרי הלידה הראשונה התאמנתי וחזרתי לעצמי ולאחר הלידה השנייה הזנחתי.... מאז, צברתי עודף משקל של כ- 10 ק"ג וכרגע מנסה לרזות ע"י תזונה מתאימה וספורט. האם ביצוע כפיפות בטן "רגילות" עשויות לשפר את המצב...? האם יש תרגילים אחרים לחיזוק השרירים שנחלשו....? אשמח אם תפני אותי למידע המתאים...תודה ובברכה

שוש שלום, חיזוק שרירי הבטן לעיתים מסייע באמצעות יכולת המטופלת "לאסוף" את הבטן. עם זאת, במצב של דיאסטזיס משמעותי הבטן נוטה לבלוט בעמידה באופן קבוע, ובמיוחד לאחר ארוחה. מעבר לכך, ישנם מטופלים שכתוצאה מעליה במשקל משמינים גם בתוך חלל הבטן, וזוהי השמנה האחראית על חלק מהבלט של הבטן העליונה. אני מציעה שתעברי הדרכה מקצועית באשר לחיזוק מאוזן של שרירי הבטן ורצפת האגן, רדי במשקל ובאם לא תחושי שפור אשמח לראותך.

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן