diastasis recti

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

17/05/2012 | 14:22 | מאת: קרן

שלום טלי, אני אחרי 3 ניתוחים קיסריים, ואובחן אצלי diastasis recti, בנוסף יש לי בקע טבורי, וגם התקמט לי מעט העור סביב הטבור. הייתי אצל כירורג כללי, שלא המליץ לי לעבור פרוצדורה כירורגית היות ואינני סובלת מכאבים, כמו כן הוא ציין בפני שתיקון diastasis recti ב 20% מהמקרים לא מחזיק לאורך זמן. אך היות ונושא האסטטיקה חשוב לי, האם וכיצד ניתן לתקן את הבעיה? והאם הפתרון מחזיק לאורך זמן. תודה

שלום קרן, האינדיקציה לניתוח מתיחת בטן אצלך הנה אסתטית ולא רפואית. במידה ובלט הבטן מפריע לך, אזי תוכלי להנות מתוצאות הניתוח. בניתוח מתיחת בטן מוסר עור עודף, ושרירי הבטן מוצמדים זה לזה כך שהדאסטזיס חולף. מנסיוני, השנות הבלט אם מתרחשת, הנה במידה מוגבלת בלבד ואינה שכיחה. היא עלולה להתפתח במטופלות אשר אינן מחזקות את שרירי הבטן לאחר הניתוח, כאשר אז המעי דוחף שוב את דופן הבטן קדימה וגורם להתרחבות השרירים החלשים, במעשנות המשתעלות וגורמות לטראומות חוזרות לאזור ובקרב נשים להן השמנה תוך בטנית הדוחקת את דופן הבטן החוצה. שעור שביעות הרצון ממתיחת בטן הנו גבוה ביותר!

17/05/2012 | 21:31 | מאת: קרן

ראשית, תודה על המענה המהיר. שנית, באיזה אופן מוצמדים שרירי הבטן זה לזה? כמו כן, האם הצלקת הניתוחית תתלכד עם הצלקות מהניתוחים הקיסריים? הניתוח האחרון בוצע לפני 8 וחצי חודשים. האם חלף פרק זמן ארוך מספיק לצורך ביצוע הפעולה? כיצד ניתן לתאם פגישת ייעוץ אישית? תודה!

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן