דיאסטזיס רקטי ובקע טבורי קטן

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

21/02/2012 | 06:50 | מאת: מור

שלום אנוכי אחרי שני לידות בניתוח קיסרי כאשר הריון ראשון הוא של תאומים אובחן אצלי בקע קטן באיזור הטבור וקיים דיאסטזיס של שרירי הרקטוס דו צדדי עם בקע באיזור הליאנה אלבה שהודגם במאמץ קל- כתוצאה מכך אני עדיין עם בטן הריונית של חודש רביעי אני שוקלת 54 קילו והגובה שלי 1.60 הייתי אצל מספר כירורגים וכל אחד ממליץ על משהו אחר אולי וכלי להגיד האם ניתוח לתיקון הדיאסטזיס והבקע יפתרו את הבטן? האם יש צורך בהתערבות של כירורגיה פלסטית?

שלום מור, דופן הבטן שלך עברה נזק משמעותי עקב ההריונות, כך שקיימת פגיעה ברמת השרירים והרקמה שמחברת בניהם. זוהי הסיבה לדיאסטזיס (התרחקות קבועה בין השרירים) והבקע (חור אמיתי בדופן הבטן, כך ששומן תוך בטני עשוי לבלוט דרכו ולהיות מורגש תחת העור). מתוך ראיה תפקודית ואסתטית, אני ממליצה לך לעבור ניתוח מתיחת בטן, בו יטופלו כל הבעיות שציינת, ובנוסף יוסרו עודפי עור ושומן, לפי הצורך. את מוזמנת להתקשר לקביעת תור 03-6045777.בהצלחה!

03/03/2013 | 21:23 | מאת: רונה

היי מור, גם אני אחרי שתי לידות, אחת מהן תאומות. אני סובלת בדיוק מאותה בעיה, אותו אבחון, ואנחנו גם די באותם מימדים... אשמח לדבר איתך

22/05/2014 | 10:03 | מאת: מרי

שלום,ראיתי את הודעתך לגבי היפרדות שרירים בבטן ובקע טבורי.אשמח לדבר איתך ולהתייעץ אם גם את שוקלת לטפל בזה ומבררת אפשרויות.

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן