מתיחת בטן ושאיבת שומן

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

29/06/2011 | 10:26 | מאת: תמי

שלום דר פרידמן אני מתוכננת לעבור ניתוח שאיבת שומן ומתיחת בטן בעוד כחודש האם לפני הניתוח עלי להפסיק לקחת גלולות נגד הריון? בנוסף אני עובדת כמנהלת שירות במטוס, תוך כמה זמן אוכל לחזור לטוס לאחר הניתוח? וגם האם לאחר ניתוח כזה, לכשיהיה מותר לחזור לפעילות גופנית של אימון תרגילי בטן, האם זה יהיה אפקטיבי או שניתוח כזה רק מסדר הבעיה ויזואלית ושרירי הבטן ישארו לא פעילים ושאלה אחרונה יש לי תאומים בני 6 מתי אוכל להרים אותם לאחר ניתוח כזה?

תמי שלום, אני ממליצה להפסיק נטילת גלולות או הורמונים אחרים כשבועים לפני הניתוח, בשל השפעתם הטרומבוגנית (סכון לקרישי דם), עם זאת מאוד תלוי בהיקף הניתוח ובגורמי סיכון נוספים של המטופלת. באם מהלך הניתוח תקין, תהיה כשירה וחופשיה להיות פעילה תוך כשבועים מהניתוח. לרוב כעבור שבוע המטופלים חוזרים לעבודה משרדית, אולם התנועות עדין אינן חופשיות לחלוטין. שרירי הבטן יתפקדו בהתאם לפעילות הגופנית שתבצעי בהמשך הדרך. הפליקציה לא תפריע לפעילותם, להפך, לעיתים מטופלות מגיעות אלי ללא יכולת לבצע כפיפות בטן בשל המרחק בין השרירים.לאחר הניתוח הן מצליחות לבצע כפיפות בטן ול"הרגיש " את שרירי הבטן לאחר ששנים רבות אלו לא תפקדו... אני ממליצה לחזור לכפיפות בטן 6 שבועות לאחר הניתוח, והתוצאה מבחינת בלט הבטן עוד תלך ותשתפר בחודשים הבאים. אני ממליצה להמתין עם הרמת הילדים 6 שבועות מהניתוח.בהצלחה!

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן