שאיבת שומן לצורך חיטוב

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

26/03/2011 | 18:27 | מאת: רונן

טלי שלום! הגובה שלי 174 אני שוקל 95 ק"ג ואני בן 42. מאז ומתמיד אני עוסק בספורט בעיקר אירובי עם השנים ישנן תקופות של עומס בעבודה או פציעות או חוסר חשק שאני לא מתאמן. עם השנים נוצר לי צמיג במותניים ובבטן שמאוד מפריע לי, למרות שאני בנוי בכתפיים מאוד רחב וגם חזה מנופח שאלתי היא האם ניתוח באמת יעזור לי להוריד את השומן שהצטבר אצלי בבטן ובמותניים ואם כן באיזה אופן היית ממליצה לי לטפל בזה ?? בניתוח או בדרך אחרת ועוד דבר האם נכון הדבר שלאחר שאיבת שומן במידה ואדם עולה שוב במשקל זה מצטבר במקום אחר??

שלום רונן, נשמע מדבריך שאתה בכושר גופני טוב, אולם בשל אורח חיים לחוץ צברת משקל עם השנים אשר מתבטא בעודפי שומן עקשניים בבטן ובמותניים. המלצתי הראשונה הנה לרדת במשקל אם אתה יכול, משום שמשקלך גבוה במקצת מהרצוי, ויתכן וירידה זו תפחית את מצבורי השומן במידה מספקת. עם זאת, ישנם מטופלים בכושר גופני מצויין ומסת שריר גבוהה, המתהלכים עם משקל הנראה לכאורה עודף, אולם זהו המשקל המתאים למבנה גופם, ומצד שני, מטופלים אחרים שמשקלם דווקא תקין ועם זאת יתהלכו עם מצבורי שומן לא פרופורציונלים ועקשניים. בכל המקרים הללו, בהחלט ניתן לסייע באמצעות ניתוח שאיבת שומן. ניתן לעצב את הגוף באמצעות טיפול ניתוחי קצר, פשוט ויחסית נטול כאבים, ולחזור לפעילות שגרתית תוך ימים ספורים ופחות מזה. המטרה של שאיבת השומן הנה להפחית את כמות תאי השומן שבאזור מסויים, ולשפר את הפרופורציה באותו האזור. אם המטופל יעלה בהמשך במשקל, סביר שההשמנה שלו במקום הנשאב תהיה יחסית פרופורציונאלית, ומקומות אחרים בהם קיימים תאי שומן, יתחילו להשמין. שאיבת השמן הוכחה כמדרבנת דווקא ירידה המשכית במשקל ומסייעת לפחתת מדדי השמנה בכל הגוף.

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן