שאלה בקשר לשעות שינה בלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

16/05/2012 | 12:20 | מאת: אופיר

התפרסם היום בYNET מחקר גדול הקשור למספר שעות שינה והסיכון לתמותה, כתוב שם כי פחות מ5 שעות שינה בלילה סיכון התמותה עולה בכ-12% ב-25 שנים הבאות ומעל 8-9 שעות שינה בלילה הסיכון עולה בכ-30% ב-25 שנים הבאות. איך ייתכן ששינה של יותר שעות תגרום לסיכון תמותה גבוה יותר בעצם?זה לא ברור לי....זאת אומרת שאם יש לנו מספר שעות בלתי מוגבל לישון עדיף לשים שעון מעורר אחרי 7-8 שעות מאשר לישון ולקום יקיצה טבעית אחרי 9-10 שעות? האם בלילה מסויים יכולתי לישון רק 4-5 שעות בגלל אילוצים, האם השלמה בלילה שלמחרת זה עדיף או שעדיף בלילה שלמחרת לישון רגיל את ה-7-8 שעות וזהו גם אם ארגיש צורך לישון עוד? האם יש חשיבות לשעות השינה?כלומר עדיף לישון בשעה 22:00 בלילה מאשר בשעה 2:00 בלילה, יש שינוי באיכות השינה בין השעות השונות?

ישנם אנשים רבים שבאופן קבוע וטבעי נזקקים ליותר שעות שינה מהממוצע.במקרים אלו המצב איננו מצב מחלה. במקרים בהם חל שינוי בהרגלי השינה ובמיוחד התארכות שעות השינה הנחוצות מעבר למה שהיה רגיל בעבר נחוצת בדיקות רפואיות נוספות כולל בדיקת שינה. שעות שינה ארוכות אינן גורם תמותה בפני עצמו אלא יכולות להוות סימפטום להפרעות בסיסיות אחרות שהן גורם התמותה. בכל מקרה קיצור מלאכותי של שעוות השינה לא ישנה את צפי התמותה לטובה ואולי אף ישנה אותו לרעה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות