2 שאלות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

27/02/2012 | 18:56 | מאת: אסף

1) ישנם אנשים שזקוקים לפחות שעוטת שינה מאחרים ויכולים להסתפק אפילו ב4, 5 שעות בלבד . האם הם התברכו בשינה יותר איכותית או שיש לזה גורמים נוספים? 2) קיימים לכולנו מצבים שמגיע לילה ותוקפת אותנו עייפות נוראה, אך נשאר לנו עוד מספר דברים לסיים לפני השינה . האם מצב שבו הגוף נלחם בשינה לעוד שעתיים גורם אחכ לצורך לישון יותר מהרגיל בלילה ?

אכן ישנם אנשים הנזקקים למעט שעות שינה. בסך הכל מדובר במקרים בודדים ולא ברורה הסיבה. רוב האנשים הממעטים לישון סובלים בעצם מאינסומניה. אחרים ממעטים לשיון עקב עומס בעיסוקם היומיומי. אנשים אלו מביאים עצמם לחסך שינה הפוגע בבריאות. 2. חסך שינה של לילה או מספר לילות אכן גורם לעודף שינה לאחר מיכן לצורך פיצוי על חסך השינה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות