לא ישן ולא עייף...

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

03/09/2016 | 17:31 | מאת: יעקב

אני ישן ביממה כ 3 וחצי שעות ברוטו (חצי שעה בצהריים) ושלוש (מקסימום) שעות בלילה (מקסימום 3/4 שעה ברציפות) אני בן 70 ולא עייף בכלל . עושה ספורט בשעות היום בלבד . מה עליי לעשות כדי לישון יותר נ.ב ניסיתי את כל כדורי השינה ולא עזרו לי, כמו כן אין לי בעיות בקטע הנפשי...רופא נירולוג שפניתי אליו טען שאם אני לא עייף סימן שאיני זקוק ליותר שעות שינה

משך השינה הממוצע הנחוך לבני אדם בוגרים הינו 6-7 שעות. כמובן שבממוצע נכללים גם קבוצות אוכלוסיה הישנות פחות או יותר. במובן זה אכן מצב שבו אתה ישן מעט אך לא עייף בשעות היום איננו מצביע בהכרח על בעיה או צורך בטיפול להארכת משך השינה. נשאלת כמובן השאלה האם בשנים האחרונות חל שינוי מהיר בהרגלי השינה שלך.

08/09/2016 | 14:19 | מאת: יעקב

השינוי הוא ב 6 שנים האחרונות מאז יצאתי לגימלאות . שוב אני רוצה לציין שאני רזה ופעיל מאוד ומוציא הרבה אנרגיה במשך היום (בשעות הבוקר) ואחרי חצי שעה שינה אני כמו פנתר... אבל כל המאמרים על חוסר שינה מפחידים אותי....

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות