התעוררות אחרי 5-6 שעות שינה בלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

31/07/2016 | 16:17 | מאת: נינה

אני בת 33, ועד לפני חצי שנה היתה לי שינה טובה ורציפה, בלי קשיי הרדמות. לפני חצי שנה לקחתי פעם ראשונה כדור אנטי-היסטמיני, והתחלתי להתעורר ב-5-6 בבוקר (בדרך כלל אני קמה בשבע וחצי-8, עם שעון מעורר), ואחרי זה גם ב-3-4 לפני בוקר, עם יכולת מוגבלת להרדם לאחר מכן. צריך להזכיר אולי שבמשך כמה שנים היה לי הרגל מגונה להרדם עם הבגדים ועם האור מול הטלויזיה בערך ב-11, ואז להתעורר ב-1-2 בלילה, לכבות את האור, להחליף לבגדי שינה וללכת לישון. אולי זה יצר איזשהו מנגנון שינה שהושפע על ידי הכדורים האנטי-היסטמיניים. בכל אופן, אחרי שהפסקתי לקחת את הכדורים האנטי-היסטמיניים, ההפרעה הזו נעלמה אבל עכשיו חזרה. לוקח לי חצי שעה- שעה להרדם שוב אחרי שאני מתעוררת (לפעמים בשש בבוקר, לפעמים בחמש, לפעמים אפילו ב-4), ולפעמים אני לא נרדמת שוב בכלל. גם כשאני נרדמת, זו שינה מאוד לא רציפה ומאוד קלילה, שבה כל רעש הכי קטן מעיר אותי. אני מרגישה שחסרות לי עוד שעתיים-שלוש של שינה, שהיו לי עד לפני חצי שנה. איך אפשר לפתור את זה? תודה

אינני יכול לראות קשר כל שהוא לתרופה האנטיהיסטאמינית אך ייתכן יש קשר לסיבה בעבורה רשמו לך את התרופה. תופעות אלרגיות של מערכת הנשימה או העור עלולות לפגוע באיכות השינה ולגרום להתעוררויות. כמובן שבמקרים כאלו יש להתאים טיפול יעיל לאלרגיה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות