השלמת שעות שינה אחרי שינה לא מספיקה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

15/06/2016 | 18:02 | מאת: יותם

שלום, אני רגיל ללכת לישון ולקום בשעות קבועות ולישון בערך 7 וחצי שעות בלילה. לפני שלושה לילות יצאתי בערב ולכן ישנתי 40 דקות פחות ממה שאני רגיל, כלומר הלכתי לישון 40 דקות מאוחר יותר אבל קמתי באותה שעה. לפני יומיים בלילה רציתי להשלים שינה ולכן ישנתי 40 דקות נוספות יחסית למה שאני רגיל כלומר הלכתי לישון 40 דקות לפני הזמן הרגיל. משום מה, אתמול בלילה לא הצלחתי להרדם והיום אני כל היום עייף והדבר פוגע בי. השאלה היא איך ניתן להשלים זמן שינה שהתפספס בצורה כזו שלא תגרום לעייפות? תודה.

חסך שינה כרוני של 40 דקות הנו משמעותי . חסר של 40 דקות בשינה באופן חד פעמי איננו משמעותי והמוח מתקן אותו בעיקר על ידי שינוי דפוס השינה בלילה שלאחריו ולכן הקדמת השינה באופן מדויק איננה מועילה.

19/06/2016 | 20:35 | מאת: יותם

תודה, תוכל לתת כלל אצבע איך להשלים שינה באופן כללי?

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות