חלומות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

23/05/2016 | 16:00 | מאת: נעה

שלום רב, בתקופה האחרונה אני מוצאת את עצמי במצב שבכל לילה ולילה אני חולמת לפחות חלום אחד או שניים (שאני זוכרת...), פעמים רבות אני מתעוררת בגלל זה סביבות ארבע בבוקר וחלומות נוספים אני חולמת סמוך מאוד ליקיצה. נוצר מצב שאני קמה כל בוקר מאוד עייפה וזה ברור לי שזה בגלל החלימה. עד לא מזמן הייתי חולמת כמובן אבל לא בכל לילה כפי שקורה לי בזמן האחרון. מהם הגורמים לכך והאם יש מה לעשות כדי שהשינה תהיה עמוקה יותר ללא חלימה, או לכל הפחות לא אתעורר עייפה? תודה מראש

כולנו חולמים לא מעט אך מודעות לחלימה נוצרת רק במקרים בהם אנו מתעוררים תוך כדי חלום. הסיבות האפשריות להתעוררויות כאלו הנן רבות ומגוונות ולכן נדרש אבחון מתאים . יש צורך בבדיקת שינה מלאה. במקרים מסוימים חלימת יתר נוצרת עקב נטילת תרופות, בעיקר תרופות לטיפול בחרדה\דכאון.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות