מצב מוזר מאוד

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

19/04/2016 | 20:26 | מאת: עדן

אני בת 18 וחצי, קורה לי המון שאני מקבלת הרגשה נעימה בגוף ואני מרגישה שאני חייבת לשכב. ואז אני מתחילה לחשוב המון בו זמנית, מחשבות מוזרות שברגע שהמצב הזה נגמר, נמחקות לי מהזיכרון, ועם עיניים פקוחות או חצי פקוחות אני רואה סיטואציות קצת מוזרות שיכולות לקרות בחדר, אבל הן לא באמת קורות במציאות, אני מבינה את זה כשזה מפסיק. אז זה פתאום מפסיק, ואני חוזרת לתודעה רגילה, אבל מרגישה משותקת לזמן קצר ואיטית או כבדה מאוד. זה קרה לי ליד חבר שלי והוא אמר לי שבזמן שאני הרגשתי שאני לא יכולה להזיז את הגוף, חוץ מאת הראש, אני התנשפתי ממש בכבדות ואז קמתי עם צרחה. הוא אמר שתוך כדי, הוא השמיע קולות ואני זוכרת שכשהייתי במצב הזה, שמעתי אותו אומר דברים מוזרים, ועניתי לו שעוד מעט זה יגמר. זה יכול להימשך יותר משעתיים שירגישו לי פחות מ5 דקות... לא מצאתי על זה שום מידע כי גם לא ידעתי מה לחפש, אז החלטתי לשאול כאן, כי אולי זה קשור ותוכלו לעזור לי... השינה שלי גם לא סדירה ומוזרה, אני נרדמת פעמיים ביום קבוע, משתיים-ארבע לפנות בוקר, עד 6 בבוקר בערך ואני קמה מאוד ערנית ובקלות ואז מאחת-ארבע בצהריים אני נרדמת עד 6 בערב. גם אם אני מכריחה את עצמי לא להירדם בצהריים, אני ארדם מאוחר בלילה ואתעורר מוקדם מידי בבוקר עירנית ואז שוב אירדם בצהריים. מה זה אומר? ומה לעשות עם זה?

השינה מורכבת ממספר רב של תהליכים מוחיים וגופניים המתרחשים באופן מתוזמן ( סינכרוני) ולכן בד"כ איננו מבחינים בינהם ומתייחסים לשינה כתהליך שלם אחד. המצב שאותו את מתארת מוכר ונקרא חלימה היפנוגוגית. זה הוא מצב בו מתרחשת חלימה תוך כדי המשך שמירה על הכרה ערנית באופן חלקי. רצוי כמובן לבקש בדיקת שינה על מנת לבדוק את תהליכי השינה כולם במקרה שלך.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות