תנועת רגליים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

28/03/2016 | 20:28 | מאת: ליאור

אני בת 58 עם חשד לא סופי לפרקינסון. לאחרונה יש לי תנועות רגל שמאל לפני השינה רק כשאני שוכבת על הצד. רגל ימין מצטרפת לעיתים. לאירונה גם רעידות ברגל שמאל בישיבה? האם יש קשר בין תנועת הרגל לפני שינה ופרקינסון

חשוב לדעת האם תנועות הרגליים מתעוררות ממש בשלב ההרדמות או שניות ספורות לאחריה או שמדובר בתנועות המתרחשות בשכיבה לפני שאת חשה את תהליך ההרדמות. התנועות מהסוג הראשון הנן תופעה מוכרת ולא פתולוגית. כלומר לא קשורות לתחלואה כל שהיא. תנועות רגליים המתרחשות בעירות מוחלטת יכולות לנבוע מהפרעת תנועה , לא בהכרח פרקינסון. רצוי במקרה זה לפנות לנוירולוג.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות