סובל מבעיות בסידור השעון הביולוגי

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

27/01/2015 | 17:13 | מאת: שחר

היי התרגלתי,מזה כשנה וחצי, לעבוד במשמרות לילה וללכת לישון כשלוש פעמים בשבוע בשעה 7 בבוקר. לאחרונה אני לא מצליח להירדם גם עד 9 בבוקר. החלטתי שאני משנה את סדר היום שלי ומתחיל להתעורר בשעות קבועות בשעות הבוקר. הבעיה היא, שבעבודה דורשים ממני לעבוד משמרת לילה אחת בשבוע , האם כדאי לענות לדרישה הזו או שמומלץ לקום בשעות קבועות באופן אבסולוטי במשך כל השבוע. אשמח לכל עזרה שחר

עבודת משמרות עלולה לפגוע במערך התזמון הביולוגי או מה שנקרא השעון הביולוגי. ככלל במקצועות ועיסוקים הדורשים עבודת משמרות יש להגביל העבודה לשצי ממרות לילה בשבוע כאשר ביניהן הפסקה של 48 שעות לפחות וסידור העבודה השבועי צריך להיות עם משמרות המתחלפות תוך התקדמות קדימה בדילוגים כך שלאחר משמרת לילה תבוצע משמרת אחה"צ -ערב ולאחריה משמרת בוקר. הקפדה על סדר כזה תתאים לרוב העובדים אך לא לכולם. רגישות השעון הביולוגי לעבודת משמרות משתנה והיא אינדיווידואלית לכן במקרה של עובד החווה קשיים מיוחדים יש להמנע לחלטין ממשמרות לילה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות