בדיקת אקטיגרף (+פוליסימונוגרפיה+MSLT)

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

10/01/2015 | 23:55 | מאת: רוני

שלום דוקטור! מזה כשנתיים (כיום אני בן 20) שאני מתלונן על בעייות שינה המתבטאות בקושי להירדם (כעשרים-שלושים דקות), לעיתים קרובות מספר התעורריות בלילה וכן עייפות וחוסר רעננות במהלך היום. ביצעתי לפני כשנה וחצי בדיקה פוליסימונגרפיה מלאה בבית החולים תל שומר והתוצאות יצאו תקינות. המשכתי להתלונן על הבעיה ולאחר שלילת בעיה אנדרוקרינולוגית קיבלתי הפניה מנוירולוג לבדיקה משולשת של אקטיגרף לשבוע שבסיומו תתבצע בדיקת פוליסימונוגרפיה מלאה ולמחרת בדיקת MSLT. אני מתחיל את האקטיגרף ביום שני הקרוב (12/1/2015) ובהוראת הנוירולוג אני אבצע את הבדיקה עח חשבון ימי מחלה (גימלים). השאלה היא האם זה בסדר שאבצע את הבדיקה "בחופשה" כשאני יכול לישון ולקום מתי שבא לי או שעדיף לבצע אותה ללא ימי המחלה כך שהיא תבדוק אותי במצבי הטבעי?

10/01/2015 | 23:57 | מאת: רוני

חשוב לציין שאני ג'ובניק במשרד למקרה שזה משנה

אכן חשוב לבצע את הבדיקה בימי חופשה. חשוב גם שבימים אלות תלך לישון באופן חופשי . כלומר תיכנס למיטה כשאתה חש עייפות ותישן עד להתעוררות טבעית ללא שעון או גורמיה הפרעה אחרים (טלפונים, מחוייבויות חברתיות משפחתיות ואחרות) בהצלחה

11/01/2015 | 20:56 | מאת: רוני

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות