שינת לילה רדודה/חלקית וחולשה בבקרים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

27/10/2014 | 18:18 | מאת: אימור

שלום, אובחנתי שיש לי חיידק ה.פילורי שכנראה גרם לי לגסטריטיס, היחלשות כללית, וירוסים חוזרים בקיבה ועוד כל מיני תופעות מאד לא נעימות במשך כשלושה חודשים שבמהלכן רזיתי מאד (כ-4 קילו בשבועיים הראשונים ואח"כ עוד 3 קילו, סה"כ 7 קילו). היה לי מאד קשה לאכול בגלל כל הבחילות וההקאות והכאבים. מאד נחלשתי בתקופה הזאת. התחלתי טיפול אנטיביוטי וסותר חומצה כחודש ולאחרונה גם התחלתי לקחת פרוביוטיקה ואני מרגישה שמצבי השתפר, גם חזרתי לאכול בהדרגה כמויות יותר גדולות של אוכל כשחזר התיאבון. עדין המצב שלי לא כל כך יציב כי כל יום ההרגשה הכללית שלי משתנה, יכול להיות יותר טוב ויכול להיות פחות טוב. התופעות שאני מתמודדת איתן יום יום בחודשיים האחרונים ושלא היו לפני כן מאד מקשים עלי גם נפשית ואני מרגישה שיש ימים שאני בדיכאון מכל המצב. לפעמים אני מתעוררת בשלוש בלילה בלי שום סיבה. אני מכריחה את עצמי להמשיך לישון. בבוקר אני מרגישה מאד חלשה. אני לא יכולה לישון הרבה וכבר בשבע או בשמונה בבוקר אני קמה. לפני כמה שבועות הייתי מתעוררת כל יום ברבע לשש בבוקר ורצה לשירותים. הדבר מאד הפריע לי לשינה ולהמשך היום. כל בוקר יש לי הרגשת חולשה, כאב ראש, לחץ דם נמוך וקשה לי להתאושש במשך כמה שעות מרוב שאני חלשה. לאחר מכן במשך היום אני קצת חוזרת לעצמי אבל עדין ההרגשה הכללית שלי לא כל כך טובה. האם יש קשר למשקל הדרסטי שירדתי בכל כך מעט זמן לתחושה הכללית שאיתה אני מתמודדת יום יום? ולמה השינה שלי כל כך נפגעה? בעבר הייתי ישנה כמו בול עץ ומעולם לא היו לי תופעות כאלה יותר מיום יומיים וכעת זה נמשך כבר חודשיים. אני מאד מודאגת. תודה

את מתארת מצב בריאותי מורכב המשפיע על מהלך השינה באופנים שונים. מחד עצם הירידה הדרסטית במשקל והבעיה הגסטרואינטסטינלית יכולים להשפיע על היכולת להרדם ועל איכות השינה. מאידך גם מצב חרדתי ודכאוני תגובתי להפרעה הפיזית הינם גורמים חשובים. ממליץ לפנות לרופא המשפחה על מנת לדון בדברים ולנסות לקבל תכנית וצפי החלמה מצד אחד ומצד שיני יש מקום לשקול טיפול נוגד חרדה\דיכאון בשילוב על טיפול תרופתי התומך בשינה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות