סכנות בגלל פרסומניה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

06/10/2014 | 15:14 | מאת: עדי

שלום לך יש לי בן זוג עם בעיית שינה שהוא לא מודע אליה. הוא נוהג אחת לחודש בערך באמצע הלילה לקום בצרחות ממש צרחות נוראיות, לפעמים קופץ מהמיטה, רץ מהר, פותח את הדלת של החדר ורץ מחוצה לה, סוגר אחריו, ורק כשאני קוראת לו הוא חוזר חזרה לישון. הוא מתנשף, בבוקר הוא לא זוכר כלום. ידוע לי שזה סוג של פרסומניה. אני רוצה להבין את חומרת הסכנה, כיוון שאני בעצמי טיפוס חרדתי. האם כשהדבר הקבוע שהוא עושה זה רץ החוצה, קיימת סכנה של נפילה מחלון? כיוון שיש לנו חלון ענקי בחדר שינה ואני מפחדת. האם זאת סכנה ממשית? אני ממש דואגת. אינני מדברת איתו על זה כיוון שאני לא רוצה להלחיץ אותו.

07/10/2014 | 15:37 | מאת: עדי

מעבר לזה שהוא עלול לפגוע בעצמו דרך נפילה מחלון או משהו דומה, האם סביר שיפגע גם בי ? קראתי על מקרים שמי שחווה ביעותי לילה חנקו את בן זוגם ופגעו בהם תוך כדי שינה. עד כמה סכנה זו קיימת? זה ממש מפחיד, אני גם ככה אדם חרדתי וזה לא עוזר..

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות