אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

01/09/2014 | 00:55 | מאת: אנונימית

שלום רב, אני בת 18 ורק בזמן האחרון שמתי לב לתופעה שמתרחשת אצלי כבר הרבה זמן. לעיתים (לא קרובות אך גם לא רחוקות במיוחד), קורה לי שאני שוכבת במיטה ואני עייפה מאוד ובלי להתאמץ העיניים שלי נסגרות ואחרי שאני כמעט נרדמת לפתע מתחילות לי הזיות. אני הוזה דמויות מפחידות ורעשים לא ברורים אך מפחידים ואני מיד פותחת את העיניים ומנערת את עצמי מלהירדם. אך בגלל שאני עייפה, שוב נעצמות לי העיניים ואז אני שוב הוזה דברים דומים וככה חוזר חלילה כמה פעמים עד שלבסוף אני נרדמת וקמה בבוקר. ניסיתי לפענח את העניין בעצמי ולמצוא משהו משותף ואני חושבת שאחת הסיבות להזיות האלה הן שבאותו רגע חשבתי על משהו מפחיד כביכול (אני פחדנית מאוד). אני מאוד מפחדת ממוות ואני מעט פרנואידית.. אני מפחדת משיתוק שינה ומחלומות צלולים וכל עניין ההזיות הזה כביכול לא מוסיף לפחדים שלי. אני כל כך פחדנית שאני כל הזמן מחפשת את מי שירגיע אותי. בקיצור ולעניין, יש הסבר כלשהו לתופעה? תודה מראש.

השינה בנויה ממכלול של פעילויות מוחיות וגופניות שונות. בעת שינה תקינה המודעות פוחתת בזמן ההירדמות ואילו החלימה מתחילה זמן רב לאחר מיכן. במקרים מסוימים שנת החלום מופיעה מוקדם יתר ולעיתים היא מופיעה כל כך מוקדם עד היא מקדימה את היעלמות המודעות ואז נוצרת תופעה של חלימה מודעת לפני או במהלך ההרדמות. תופעה זו עלולה להופיע לעיתים במצב של חסך שינה כרוני. התופעה מופיעה גם במסגרת הפרעות שינה אחרות ויוצרת אי נעימות מסומת למרות שהיא איננה מסוכנת בפני עצמה . באופן מעשי, יש לדאוג למשך שינה תקין באופן קבוע ובמידה וההפרעה לא חולפת יש לבקש הפניה למכון שינה לבדיקת השינה במהלך הלילה והיום. במסגרת המכון תבוצע אבחנה כראוי ויומלץ הטיפול בהתאם.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות