ישנה כל הזמן או לא ישנה כלל.

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

11/07/2014 | 21:45 | מאת: אנונימית

היי, אני בת 14. יש לי בעיה בשינה, או שאני ישנה ברוב היממה או שאני לא ישנה בכלל (ואם כן אז לכל היותר שעה-שעתיים) בתקופות שאני לא ישנה בכלל אני לא מרגישה בחוסר בכלל. להפך, אני מרגישה מעולה ומרגישה אנרגטית כמו ביום. אך לאחר תקופה כזאת אני מגיעה למצב שבו אני רק רוצה לישון כל היום, או לנוח במיטה בחדר לבדי. בתקופות האלו אני אפילו מוותרת על בילויים, תחביבים והנאות שונות רק כדי להישאר בבית, לישון או לנוח. מה לעשות? אין לי בעיה עם זה כרגע שהשינה אינה חסרה לי אך אני מפחדת מהתקופה שרק ארצה לישון כל הזמן, ואתרחק מהחברים ומהקרובים אלי. תודה מראש.

מדובר קרוב לודאי בהפרעה בתזמון השינה. בהפרעות מסוג זה כדאי וחשוב לטפל אך תחילה לפני טיפול יש צורך להגיע לאבחנה מדויקת. ממליץ לפנות למכון השינה לביצוע בדיקה אקטיגראפית. את מוזמנת לפנות לייעוץ לאחר ביצוע הבדיקה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות