תרסיס לנחירות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

04/04/2014 | 17:08 | מאת: נעם

שלום בן 40, סובל מנחירות, בעבר נבדקתי במעבדת שינה ואין עדות לדום נשימה. קראתי לאחרונה על תרסיסים לנחירות בשמות כאלו ואחרים ("אל סנור" - "מדיסנור" - סנור נו מור" - סיילנס") שלפי הפרסום אמורים למנוע את החיכוך שגורם לנחירות באמצעות השמנים שבתרסיסים. האם הדבר מוכר ברפואה? האם זה עובד? האם קיים בזה סיכון כלשהו (הן מבחינת הרכב החומרים, והן מבחינת שימון הלוע ועוד)? תודה

על פי הוראת משרד הבריאות אין להחדיר לאף או לדרכי הנשימה בכלל תמיסות שומניות כל שהן עקב חשש מפגיעה ריאתית. כל התחשירים השומניים עליהם אתה מדבר נחשבים לתוספי מזון ולא לתרופות ולכן אינם נבדקים על פי קריטריונים של תועלת או נזק בריאותי. ממליץ לא לגעת.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות