דום נשימה באדם רזה ואבחנה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

16/04/2021 | 04:09 | מאת: נדב

שלום דר' רוזנצווייג, בן 33, רזה, קוטר צוואר תקין. מאובחן מזה זמן עם דום נשימה חסימתי וסובל מאוד. לא מצליח להסתגל לסיפאפ בשום אופן. הומלץ לי לנסות התקן פה ללילה טרם אני חוקר את האפיק הכירורגי, עם זאת נותרה אצלי שאלה פתוחה שמטרידה אותי מאוד - האם לפני שאני משלם אלפי שקלים על התקן פה (שממילא אינו פתרון מושלם) כדאי לבדוק מה קורה אצלי בעזרת סי.טי צוואר+dise? האם ייתכן ממצא בצילום או באנדוסקופיה בשינה, כמו פוליפ וכיו"ב, שניתן יהיה להסיר בקלות יחסית וכך תפתר בעיית השינה טרם שאני קונה התקן לילה? באיזה מסלול רצוי לדעתך לבחור? תודה רבה

השמנת יתר והיקף צוואר הנם גורמי סיכון אך בוודאי לא היחידים ולכן קיימים לא מעט מקרים של הפרעת נשימה בשנה בנבדקים ללא גורמי הסיכון הנ"ל. לגבי הטיפול, ניתן לנבא במידה מסוימת את סיכויי ההצלחה של התקון הפה באמצעות בדיקה טנדסקופית של בית הבליעה בעירות ולעתים גם בשינה .(DISE). כמובן שאף פעם אין בטחון מלא בתוצאות טיפול זה לפני שמנסים והנסיון פירושו רכישת המכשיר. חלק מסובלים מעדיפים לפני רכישת המכשיר לברר את סוג ויעילות הטיפול הכירורג ואז לשקול את גישתם לאור הנתונים. במקרה זה אכן רצוי לבצע בדיקת ה DISE ו CT צווארי. אגב, ממצא של 'פוליפ' או שקד שלישי הנו נדיר במבוגרים .

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות