ניתוח הסרת שקדים ודום נשימה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

31/03/2021 | 05:29 | מאת: ירון123

שלום, אני בן 33. גובה 1.84 משקל 104. בגיל 19, לפני כ-14 שנים עברתי ניתוח כריתת שקדים לאחר שאובחן דום נשימה קל בשינה. (11 הפסקות בשעה). בבדיקת שינה דאז נמצא כי הניתוח פתר את הבעיה. לאחרונה עברתי בדיקת שינה ביתית עם 12 הפסקות בשעה. משקלי כיום הוא 20 קילו יותר לעומת המשקל שהיה כשעברתי את הניתוח. שאלתי היא: במידה ולא הייתי עובר ניתוח שקדים בעבר האם היום היה לי דום נשימה חמור יותר? האם ייתכן שבשל עליית הגיל החמיר הדום נשימה בשינה? בתודה

החמרה מחדש של הפרעת הנשימה בשינה נובעת בסבירות גבוהה בחלקה הגדול מהעליה במשקל ובחלקה הקטן יותר מהתבגרותך. לגבי השאלה של כריתת השקדים ודרגת החומרה ; ייתכן אך לא בטוח שההפרעה הייתה חמורה יותר.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות