הפרעות שינה ונחירות חזקות מאוד

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

31/03/2021 | 01:17 | מאת: NOT_FOUND

בן זוגי חווה פעם בכמה לילות תופעה של נחירה חזקה ועוצמתית מאוד (הרבה יותר חזקה מנחירות רגילות שהוא נוחר במהלך הלילה) ואליה מתלוות עוד נחירות כאילו מתקשה לנשום עד שמפסיק והוא חוזר לישון רגיל (בבוקר טוען שזה חלום מבהיל) הוא עייף לאורך היום ובעיקר בבוקר (וגם השינה שלי נפגמת כתוצאה מכך) התופעה חוזרת על עצמה כמה שנים ועם השנים התדירות גברה הוא עשה פעם אחת מעבדת שינה אך למשך לילה אחד ובלילה הזה לא היה לו את התופעה כי זה קורה פעם בכמה לילות השאלה מה זה יכול להיות לדעתך? ואיזה בדיקה יעילה כן ניתן לעשות? (בדיקה של לילה אחד זה לא רלוונטי כי זה קורה פעם בכמה לילות) אשמח להכוונה

מבחינת בדיקת השינה , חשוב במקרה זה שהבדיקה תי בדיקה מלאה כולל רישום גלי מוח . בדיקה כזו מבוצעת בתוך המעבדה ולא בבית כפי שקרוב לוודאי הוא ביצע. בבדיקה כזו צפויים להתגלות לעיתים ארועים שאינם מגיעים לסף הביטויהקליני אך נצפים בבדיקת גלי המוח. לכן גם בלילה שהארוע אינו קורה, ייתכן מאוד שניתן יהיה לקבל אבחנה מתאימה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות