אצבעות הידיים נרדמות בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

21/03/2021 | 23:41 | מאת: אור

שלום בן 45 מזה תקופה אני סובל מהירדמות אצבעות הידיים בשינה. זה קורה גם ביד ימין וגם ביד שמאל, אני מתעורר בשינה (איני יודע אם מזה או מסיבה אחרת) ומרגיש שהאצבעות רדומות (גם תחושה של נפוח וכואב). זה יכול לקרות גם מספר פעמים בלילה. מה שמעניין זה שזה קורה באצבעות היד שלא עליה אני שוכב. אני ישן על הצד, וכשאני שוכב על צד ימין אצבעות יד שמאל נרדמות, וכשאני על צד שמאל אצבעות יד ימין נרדמות. (ההגיון אומר שאם זה כתוצאה מלחץ על היד זה היה צריך להיות דווקא היד עליה אני שוכב). מה יכולה להיות הבעיה? מה הסיבה לכך? מדוע דווקא היד שלא עליה אני שוכב? האם זה קשור לבעיה ביד או בעמוד שדרה או משהו אחר? האם נדרש בירור וטיפול? והאם זה מסוכן? יכול חלילה להיות מצב שאצבעות נרדמות ויהיה נזק בלתי הפיך? תודה רבה

התלונות יכולות להתאים לסינדרום תעלת כף מוצרת ולכן ראשית כדאי לפנות לאורטופד המומחה בכף הייד ולבצע הבדיקות הנדרשות. בברכה

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות