עייפות כרונית ואמביאן

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

12/02/2021 | 20:09 | מאת: ירון123

שלום אני בן 32. נוטל מספר שנים אמביאן cr במינון 12.5 מג. אני סובל מעייפות כרונית קשה מרגע ההתעוררות לאורך כל היום כבר שנים רבות. בנוסף, אני יושן ביום וער בלילה כבר שנים רבות.(מובטל) האם יכול להיות שהאמביאן גורם לעייפות הכרונית הקשה לאורך כל היום? (אולי הוא איכשהו משפיע על מבנה השינה). האם יכול להיות שהעייפות היא עקב שינה ביום ולא בלילה? (שמעתי שהשינה ביום פחות יעילה) בתודה

12/02/2021 | 20:16 | מאת: ירון123

אציין בנוסף שבבדיקות שינה בעבר במעבדה לפני שנים רבות לא נמצא דבר מלבד נחירות ללא דום נשימה (אבל לא ישנתי טוב שם). בדיקת שינה ביתית לפני שנה הראתה דום נשימה קל של 11 הפסקות בשעה אך טיפול בסיפאפ כבר מספר חודשים לא שיפר את העייפות. בדירות דם בעבר יצאו תקינות. אשמח לשמוע דעתך

ייתכן ומדובר בתזמון לקוי של השעונים הביולוגיים. במקרה זה שינה מאולצת באמצעות כדור שינה לא פותר את הבעיה. יש צורך בביצוע בדיקה אקטיגראפית בתנאים חופשיים וללא כדורי שינה במשך זמן הבדקה. לאחר השלמת האבחון ניתן יהיה קרוב לוודאי להתאים הטיפול. ממליץ לבקש הפניה לייעוץ רופא במכון השינה על מנת להשלים התהליך האבחוני והטיפולץ בהצלחה

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות